Ingrediente:1pachet de foitaj,1l de lapte,5linguri zahar,1cana orez,coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala,1baton de scortisoara,4oua,150g branza proaspata(crema de branza)visine,1plic gelatina transparenta pentru glazura
Pregatim budinca;intr-un vas pe foc punem laptele,un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat;amestecam continuu sa nu se lipeasca iar cand orezul este fiert si laptele a scazut,scoatem scortisoara,coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 20min;dupa acest timp adaugam la orez branza,galbenusurile apoi albusurile spuma,amestecand usor;
Forma de tort capitonata cu foitaj,intepam fundul cu o furculita apoi lasam la cuptor 10min,scoatem forma,rasturnam budinca,nivelam suprafata si punem visine deasupra iar la cuptor la foc mic o lasam 1h;
Pregatim gelatina transparenta dupa instructiunile de pe plic si turnam peste tarta dupa ce s-a copt apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand se taie si se serveste.
Cu siguranta a iesit o mare bunatate!
RăspundețiȘtergere