Varza la butoi

Reteta de varza si muraturi,nu le dau pe nici o alta reteta pentru ca mi-au ramas "mostenire"de la parinti si sunt atat de bune ca toata iarna,aproape ca nu ne ajunge un bidon de 60l de muraturi,noi fiind 2persoane!!!!!
Cu varza iesim numai bine,nici nu ramane nici nu merg la piata sa cumpar!!
Ingrediente:varza,hrean,1sfecla rosie;sunt multe persoane care nu pun sfecla rosie nici la varza,nici la muraturi,dar mie nu-mi place ca zeama sa fie alba iar dupa cum am spus,reteta daca este mostenita, este cu sfecla;mai avem nevoie de frunze de stejar sau visin,aspirine,sare
Varza curatata de frunzele stricate,daca-i mare o taiem in jumate sau o lasam intreaga,pe fundul butoiului punem frunze de stejar,hrean curatat si taiat,sfecla de asemenea curatata si feliata;asezam varza in asa fel ca sa fie umplute toate golurile,mai punem bucati de hrean iar dupa ce s-a umplut butoiul,punem apa cu sare;pentru saramura,la fiecare 10 l de apa,punem 300g sare;pentru ca sarea sa se dizolve bine,punem intr-un vas mai mic apa si sarea pe foc,apoi amestecam cu restul de apa pana la 10l;procedam asa pana se umple butoiul cu saramura;acoperim iar dupa 2zile vanturam saramura;tot acum,dizolvam si aspirinele,cate 5la 10l de apa pusa;vanturam apoi zilnic timp de 1luna apoi acoperim bine si desfacem butoiul in Ajunul Craciunului.
Nu am pus cantitatile pentru ca fiecare are un vas mai mic sau mai mare.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme