Triunghiuri cu branza
De cate ori fac ordine prin frigider,nu se poate sa nu mai gasesc uitate niste bucati de branza si cum eu as manca zilnic placinte,dobrogene,lipovenesti si alte placinte,imediat le fac.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,1ou,1cana cu lapte,1lingurita sare,50g unt
Umplutura:500g branza de orice fel dar sarata sau indulcita sa fie,1-2linguri smantana,2oua
Facem un aluat din faina,drojdie,ou batut cu sare,lapte iar dupa omogenizare framantam putin cu unt topit;lasam sa creasca aluatul pana-si dubleaza volumul,apoi aplatizam in palme o bucata de aluat si o punem pe fundul unui vas rotund(eu am pus intr-o cratita pentru ca forma de tort e prea mica) uns din belsug cu unt,deasupra rasturnam amestecul de branza,smantana,oua batute,nivelam suprafata apoi acoperim cu alta foaie avand grija ca marginile sa le rasucim spre interior;lasam vasul sa creasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem placinta in triunghiuri incepand de la centru dar nu ajungem pana la marginea vasului;ungem placinta cu 1galbenus amestecat cu 2linguri de lapte,deasupra presaram seminte de chimion si lasam la cuptor la foc mic 1h.
Dupa ce s-a racit,taiem triunghiurile si le servim calde,dar si reci sunt foarte bune.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,1ou,1cana cu lapte,1lingurita sare,50g unt
Umplutura:500g branza de orice fel dar sarata sau indulcita sa fie,1-2linguri smantana,2oua
Facem un aluat din faina,drojdie,ou batut cu sare,lapte iar dupa omogenizare framantam putin cu unt topit;lasam sa creasca aluatul pana-si dubleaza volumul,apoi aplatizam in palme o bucata de aluat si o punem pe fundul unui vas rotund(eu am pus intr-o cratita pentru ca forma de tort e prea mica) uns din belsug cu unt,deasupra rasturnam amestecul de branza,smantana,oua batute,nivelam suprafata apoi acoperim cu alta foaie avand grija ca marginile sa le rasucim spre interior;lasam vasul sa creasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem placinta in triunghiuri incepand de la centru dar nu ajungem pana la marginea vasului;ungem placinta cu 1galbenus amestecat cu 2linguri de lapte,deasupra presaram seminte de chimion si lasam la cuptor la foc mic 1h.
Dupa ce s-a racit,taiem triunghiurile si le servim calde,dar si reci sunt foarte bune.
O nebunie.Vin fuguta la un triunghi delicios.
RăspundețiȘtergerePup!
Un triunghi te rog sa-mi pastrezi si mie!
RăspundețiȘtergerePup si duminica frumoasa!