Chec inel cu portocale

Cumpar regulat revista Delicii cu retete si forme de silicon;in aceasta luna a avut ca forma un inel pentru checuri si bineinteles ca l-am probat;reteta a fost foarte buna iar checul moale si pufos.
Ingrediente:150g unt,150g zahar,200g faina,3oua mari,1portocala,1lingura cacao
Glazura:125g ciocolata,125ml frisca lichida,1lingura unt
Intr-un castron facem o crema pufoasa din unt moale si zahar,adaugam ouale batute bine cu un praf de sare si coaja rasa de portocala(mai puteti adauga si alte arome),apoi faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri si intr-o parte adaugam cacao dizolvata in putina apa calda,iar in altul 3-4linguri de zeama de portocala.
In forma de inel punem cu lingura jumatate din amestecul cu cacao lasand spatii libere pe care le umplem cu aluatul alb;cu un bat de frigaruie,trasam linii peste aluat apoi continuam cu restul compozitiei dar in sens invers;aluat alb,peste cel cu cacao si aluat cu cacao peste aluat alb;trasam din nou linii cu batul apoi punem tava( in care am pus inelul de la inceputul operatiunii si eu am uitat sa va spun) in cuptor pentru 30-40min,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt si racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de portocala
Pentru glazura,punem pe foc mic intr-un vas frisca iar cand incepe sa fiarba,dam deoparte adaugam ciocolata rupta,amestecam sa se topeasca apoi incorporam untul.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme