Tort cu crema de branza

Am pregatit si eu cate ceva pentru aceasta zi a indragostitilor pe americaneste,pe romaneste,cum o fi;important e ca doi oameni sa se iubeasca frumos in fiecare zi,nu numai pe 14 Februarie sau de Dragobete(na ca nici nu stiu cand este daca nu a fost atat de mult mediatizat!!!)
Ingrediente blat:5oua,1cana zahar pudra,10linguri apa fierbinte,8linguri ulei,300g faina,1/2plic praf de copt
Crema:250g mascarpone,200ml iaurt,5foi gelatina,100ml frisca lichida,2linguri zahar pudra,esenta de vanilie,1borcan compot de caise
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte apoi uleiul tot cate putin,faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare;dupa omogenizare rasturnam aluatul in forma de tort;eu daca nu am forma speciala de tort(inima)am copt in tava mai mare,apoi am decupat cu inelul in forma de inima;lasam la cuptor 30-40min fara sa deschidem usa cuptorului in primele 15min.
Pentru crema amestecam bine intr-un castron branza cu iaurt,zahar,arome,iar la final frisca batuta tare
Scurgem bine caisele din compot,in 100ml zeama de compot hidratam gelatina apoi o punem pe bain-marie sa se dizolve,dupa care o incorporam in crema de branza si lasam la frigider
Blatul dupa ce s-a copt,am decupat inima cu forma,punem blatul cu tot cu inel pe un platou,intepam cu o furculita si insiropam cu zeama de compot ramasa;punem deasupra cateva linguri de crema,apoi jumatatile de caise,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi.
Scoatem inelul cu atentie,ornam tortul cu ce avem(eu am avut forme din martipan) dupa care servim.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme