Tarta tatin cu pere

Fructele care nu se mai consuma,le gasesc imediat intrebuintare

Ingrediente:1kg pere,1cana cu zahar,50g unt,4oua,1iaurt mic si cremos(grecesc),6linguri faina,1praf de copt,zahar vanilat
Se topeste zaharul oprind 2linguri,intr-o forma rotunda sau patrata iar dupa ce s-a caramelizat,se adauga untul iar dupa ce s-a topit,se misca forma in asa fel,incat sa se intinda caramelul pe toata suprafata formei inclusiv pe pereti;perele spalate,taiate in sferturi,se curata de coaja si casuta cu seminte,apoi se aseaza in tava
Intr-un bol se freaca albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se adauga pe rand galbenusurile,vanilia,iaurtul,faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula(mie-mi vine foarte usor sa amestec cu telul,usor in miscari verticale)
Se rastoarna compozitia peste pere,se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor30-40min
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou se taie si se serveste




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme