Somon la tava cu garnitura de pastai

Daca nu ati incercat niciodata asa ceva,va sfatuiesc s-o faceti cat mai repede;este un deliciu!!

Ingrediente:4rondele de somon,1kg de pastai,1capatana de usturoi,6tomate galbene,3linguri ulei,sare,piper,condimente pentru peste,2cartofi
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare,piper si lamaie(condimente speciale pentru peste de la Kotany),se aseaza in tava de yena,se acopera si se da la cuptor 30min;dupa acest timp,se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca
Pastaile si cartofii curatate,spalate,cartofii taiati in jumatati,se pun la fiert in apa cu sare
Usturoiul curatat,pisat bine impreuna cu sare,se freaca apoi adaugand cate putin ulei iar la sfarsit se adauga piureul din tomate galbene oparite si curatate de coaja
Pentru ca a fost prima recolta de rosii din gradina,am facut acest mujdei cu cele galbene;daca nu cunoasteti gustul,sa stiti ca sunt mai dulci decat cele rosii si sunt bune de mancat chiar daca nu sunt bine coapte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi garnitura de pastai cu cartof si deasupra mujdeiul




Un comentariu:

  1. Excelenta reteta, am notat-o sa o fac si eu. Sosul de usturoi mi se pare foarte interesant, cred ca are un gust fantastic.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate