Tarta cu smochine

Am gasit smochine proaspete,bucuria mea pentru ca am cateva retete din Franta si trebuia sa le fac iar cum smochinele sunt si perisabile,m-am apucat de treaba.
Ingrediente:aluat de foitaj,6smochine,crema de lamaie,3linguri zahar brun,100ml lapte,100g ciocolata,2linguri cacao
Crema de lamaie:zeama de la 2lamai si coaja rasa de la una,3oua,4linguri zahar,125g unt
Mai intai se pregateste crema de lamaie;intr-un vas mic pe foc se pune zeama de lamaie,unt,2linguri zahar iar dupa ce s-a topit se da vasul deoparte;separat se bat ouale cu restul de zahar si coaja rasa de lamaie si se amesteca cu untul turnand in fir cu vasul din nou pe foc si amestecand continuu cu telul pana se ingroasa
Se tapeteaza forma de tarta cu foitaj,se inteapa cu furculita,se rastoarna crema,deasupra se pun felii subtiri de smochine,peste toata tarta se presara zahar brun si se tine la cuptor 30min.
Dupa ce s-a racit se serveste pe farfurie cu sos de ciocolata;se topeste intr-un vas pe foc ciocolata in lapte,se adauga cacao,se trece prin sita sosul apoi se rastoarna intr-un bol




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme