Dulceata de curmale

Cand am mers cu Ana la cumparaturi,am vazut aceste fructe si nu mi-am imaginat vreo data ca sunt curmale proaspete,acele vestite curmale pe care noi le consumam uscate
Am mancat una sa vad cum este,va spun ca este foarte dulce iar textura e ca a unui cotor de varza,bineinteles fara gustul si mirosul de varza;am facut o comparatie sa intelegeti ca nu este un fruct nici moale,nici zemos,da-i bun in concluzie.
Am cautat pe google francez reteta de dulceata,am gasit,am facut,putin a iesit dar din nou va spun,am vrut sa-i stiu gustul;cand plec acasa,voi cumpara mai multe sa fac
Ingrediente:8curmale(ca cele din imagine),1ceasca apa de flori de portocal,2linguri zahar,1lingurita zeama de lamaie
Se taie in doua curmalele,se scot samburii,sa dau pe razatoare,se pun intr-un bol,se acopera cu apa de flori de portocal,se amesteca bine,bolul se acopera cu folie alimentara si se lasa la macerat pana a doua zi
cand se rastoarna intr-un vas mic,se adauga zaharul si se lasa la fiert la foc mare 10min iar la sfarsit se adauga zeama de lamaie


Se foloseste la diverse alte dulciuri sau servita ca atare

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme