Chec sah

Aveam impresia ca astfel de prajituri se fac foarte greu dar m-am inselat;pe cat de simplu se pregateste,pe atat de gustoasa e;merita incercata pentru a va impresiona copiii si nu numai.
AVEM NEVOIE DE:
175g unt moale
175g zahar
3oua
175g faina
75g orez grisat(macinat la masina de cafea dar nu fin)
1lingurita praf de copt
esenta de menta
colorant verde
esenta de lamaie
coaja rasa de lamaie
colorant galben
4linguri gem de caise
350g martipan alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand impreuna cu cate o lingurita de faina iar la sfarsit restul de faina cu praful de copt si orezul grisat
se imparte compozitia in doua boluri,in primul se adauga esenta de menta si colorantul verde,in al doi-lea esenta de lamaie,coaja rasa de lamaie si colorantul galben iar dupa omogenizare,se rastoarna in doua forme mici de chec si se lasa la cuptor 30-35min
Dupa ce s-au racit bine
se fasoneaza cele doua checuri pentru a obtine doua dreptunghiuri perfecte apoi le tai pe fiecare in jumatate pe lungime pentru a obtine 4fasii lungi de chec
Cu o pensula se ung fasiile cu gem incalzit si strecurat sa nu contina bucati de fructe,pe doua laturi alaturate si se aseaza una peste alta alternand culorile,apoi se unge cu gem si exteriorul
Se pune checul astfel format pe foaia de martipan intinsa subtire
se infasoara checul in ea apasand usor marginile pentru a se fixa bine.
Pentru servire,se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii.








0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme