Inel cu nutella

Am primit de la un var de la tara niste faina,am pus-o intr-un colt in camara pentru ca nu sunt asa incantata de faina de la tara(am experiente neplacute) iar acum am scos-o pentru ca as fi vrut niste gogosi;cum am vazut ca se prezinta frumos la framantat,de la gogosi,am sarit la ceva mai bun dar nu prea complicat.
AVEM NEVOIE DE:
3cani cu faina cernuta
1cubulet de drojdie
1ou
70g unt
1cana apa calda
100g zahar
coaja de lamaie si portocala
nutella
CUM SE PROCEDEAZA:
Drojdia dizolvata intr-un bol cu putin zahar si 3-4linguri apa,se lasa 5 min sa dospeasca apoi se rastoarna in castronul cu faina,se adauga 1/2lingurita sare,restul de zahar,ou,coaja rasa de citrice,restul de apa cate putin pentru ca se poate sa fie prea mult sau sa mai trebuiasca;eu nicio data nu am o masura la apa;se amesteca totul foarte bine,se adauga untul moale sau topit,se framanta aluatul iar cand a devenit elastic,se acopera si se lasa la crescut
Din aluatul care se vede,am rupt doua cocoloase si am facut doua turte in tigaie(ca pe vremea bunicii!),pentru ca inelul care-l am este mic iar aluat am avut prea mult.
Sa mergem mai departe,zic!(imi place tare reclama);pe masa de lucru cu faina presarata,se intinde din aluat o foaie dreptunghiulara,se unge cu nutella
se ruleaza,se pune in forma de inel,se unsc bine capetele,apoi cu un cutit bine ascutit se fac crestaturi pe toata suprafata aluatului
se lasa deoparte sa mai creasca 10-20min apoi se unge cu galbenus dizolvat cu putin lapte si se lasa la cuptor 30-40min la foc mic,pana se rumeneste dar sa treaca si testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a racit se scoate din forma,se taie si se serveste.






2 comentarii:

  1. Cat de reusit este inelul tau, Lulu drag!
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu si sotul ne-am abtinut sa nu-l terminam cat a fost cald,pentru ca aveam musafiri dar cu siguranta voi mai face unul pentru noi.
    Pup Merisor si multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme