Ceafa cu sos si garnitura de legume
Eeeei dragilor,reteta asta am facut-o din alta reteta care nu a avut trecere;poate va intrebati cum e posibil?uite ca ni se intampla tuturor,mai ales atunci cand nu stim ce cumparam.
Am cumparat ceafa de porc sa fac un gratar pentru ca mi-era pofta de gratar si pentru ca toata lumea spune ca ceafa e cea mai buna pentru gratar.
Ei bine ceafa cumparata a fost de la un porc de-o seama cu mama(nici macar cu mine),atat de tare era;asa ca mi-a trecut pofta de gratar de ceafa(pe veci!)dar sa nu credeti ca daca a fiert s-a topit in gura de frageda,nici vorba!!!incredibil ce carne cumparam din macelarii!!
AVEM NEVOIE DE:
4buc.ceafa de porc
1punga legume cu orez si ciuperci congelate
2cani suc de rosii
100ml vin alb
sare,piper,cimbru
4catei de usturoi
6linguri ulei
1ceapa mica
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea se prajeste putin in 4linguri de ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se caleste ceapa taiata foarte fin,se adauga 50ml vin,dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga sucul de rosii,carnea si se lasa la fiert cu capac;daca e nevoie se mai adauga putina apa.
Dupa ce carnea este fiarta,se condimenteaza si se adauga usturoiul pisat.
Pentru garnitura,se pune uleiul ramas intr-o tigaie,se rastoarna punga cu legume fara sa fie decongelate,
dupa ce s-au inmuiat putin se adauga restul de vin, dupa 2min,1cana cu apa si se lasa la fiert cu capac
Daca orezul nu este fiert,se mai adauga apa calda,apoi se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat marunt.
Se serveste pe farfurie legumele si alaturi carnea cu sos
Am cumparat ceafa de porc sa fac un gratar pentru ca mi-era pofta de gratar si pentru ca toata lumea spune ca ceafa e cea mai buna pentru gratar.
Ei bine ceafa cumparata a fost de la un porc de-o seama cu mama(nici macar cu mine),atat de tare era;asa ca mi-a trecut pofta de gratar de ceafa(pe veci!)dar sa nu credeti ca daca a fiert s-a topit in gura de frageda,nici vorba!!!incredibil ce carne cumparam din macelarii!!
AVEM NEVOIE DE:
4buc.ceafa de porc
1punga legume cu orez si ciuperci congelate
2cani suc de rosii
100ml vin alb
sare,piper,cimbru
4catei de usturoi
6linguri ulei
1ceapa mica
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea se prajeste putin in 4linguri de ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se caleste ceapa taiata foarte fin,se adauga 50ml vin,dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga sucul de rosii,carnea si se lasa la fiert cu capac;daca e nevoie se mai adauga putina apa.
Dupa ce carnea este fiarta,se condimenteaza si se adauga usturoiul pisat.
Pentru garnitura,se pune uleiul ramas intr-o tigaie,se rastoarna punga cu legume fara sa fie decongelate,
dupa ce s-au inmuiat putin se adauga restul de vin, dupa 2min,1cana cu apa si se lasa la fiert cu capac
Daca orezul nu este fiert,se mai adauga apa calda,apoi se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat marunt.
Se serveste pe farfurie legumele si alaturi carnea cu sos
Aiaiii, ce pofta mi-ai facut cu bunatatea aia de ceafa!
RăspundețiȘtergere