Kuglof de ciocolata

Nu i-am spus Guguluf,i-am spus Kuglof asa mai pe nemteste pentru ca am observat, se poarta prin bloguri etichete in alte limbi,chiar si continutul retetei! eu nu voi face niciodata asa ceva,nu ca nu as sti o limba straina dar,atata timp cat blogul este cu terminatia....ro/,ramane pe romaneste zic!!!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata neagra
250g unt moale,100g zahar
1lingurita scortisoara
6oua
100g faina
100g pudra de migdale
SOS DE CIOCOLATA:
200g ciocolata alba
200ml smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste ciocolata pe bain-marie se amesteca bine sa se lichefieze apoi se lasa deoparte sa se raceasca;se bate bine untul cu zahar,un praf de sare,scortisoara,se adauga pe rand galbenusurile apoi ciocolata iar la final albusurile batute spuma
Se incorporeaza faina cu pudra de migdale,amestecand usor cu o paleta sau tel
Se rastoarna compozitia in forma de guguluf,se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor 1h la foc mic
In acest timp se pregateste sosul;se pun ambele ingrediente intr-un vas pe foc mic,dupa ce s-a topit ciocolata se amesteca bine,apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii
Dupa ce s-a copt prajitura,se rastoarna pe un platou si se toarna sosul de ciocolata alba deasupra





2 comentarii:

  1. Imi place...Arata bine si la ce ai pus in el...Yummy! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,e o prajiturica buna in ori ce zi nu numai de sarbatoare!
    Multumesc draga mea!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme