Gulas picant cu galuste

Am avut cateva bucatele de carne de vita si am facut acest gulas care ne place foarte mult;nu cunosc adevarata reteta de gulas pentru ca m-am obisnuit ce ceea ce am facut acum si fac de ceva ani buni.
AVEM NEVOIE DE: 
1ceapa
3-4catei de usturoi
500g carne de vita(vitel)
1ardei gras rosu si unul galben
1morcov
4cartofi
1pahar vin rosu
1lingura bulion
2linguri ulei
1lingura boia iute
CUM SE PROCEDEAZA: 
Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in cratita cu ulei,boia si putina apa
Se adauga carnea taiata cubulete,se completeaza cu apa si se lasa la fiert pe foc mic cu capac;cand carnea e aproape fiarta,se adauga cartofii cubulete,morcovul,si ardeiii
Se amesteca totul cu bulionul,sare,dupa cateva clocote se adauga vinul si se lasa la cuptor pana scade
Se serveste cu paste fierte sau galuste de faina.
Pentru galuste se amesteca intr-un bol 1cana cu faina,1ou batut cu sare,1lingura cu ulei si apa cat sa rezulte un aluat ca si la galustele cu gris;se ia cu lingura sau lingurita si se pun intr-o oala cu apa care clocoteste pe foc,se lasa la fiert incet cu capac iar cand galustele sunt deasupra,semn ca sunt fierte,se strecoara si se pun in cratita cu gulas.nu este o regula doar eu fac asa ceva.



 

6 comentarii:

  1. Arata tare bine guyasul tau si ma mir ca nu te-ai gandit sa cauti reteta lui originala , pe la mine....
    Adevaratul Gulyas se face asa cum l-ai facut tu cu galuste de faina, dar cel mai grizav este cek\l facut afara in ceaun. Ai incarcat ? E o nebunieee crede-ma !
    Weekend fain sa aveti, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi veni la tine sa vad reteta adevarata si cu alta ocazie o voi face dar "ce zici tu straine" de ceaun afara????ma vezi la tv,cu ceaunul de gulas prin fata blocului!!!haha!!
    Pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna reteta ta , dar ii lipseste chimenul , Lulule si optional niste cus-cus.
    Wk frumos !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu in fata blocului....afara undeva , la iarba verde, pe malul apei....!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfuuu Diana,cum am uitat de chimen!!!doar stiam ca este cel mai important condiment pentru asa ceva; data viitoare!!!
    Pup si multumesc de atentionare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eeeeei Sidy,prea multe ceri de la mine!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme