Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ma tot uitam prin retetele mele si am constatat ca multe retete lipsesc si asta datorita faptului ca mi s-au parut prea cunoscute de toata lumea sa le mai adaug si eu;ei uite ca m-am inselat,pentru ca am primit observatie de la nepotul ca a vrut sa gateasca ceva de la mine si nu a gasit!!!
Asa ca mai las frantzuzismele sau alte natii si ma pun pe treaba romaneasca!! nu sunt ele pur romanesti,dar lumea este obisnuita si asa ceva se face de ani buni,iar acum va spun modul meu de pregatire a acestei retete
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei gras
1kg dovlecei
1ceapa mare
20ml ulei
2kg de rosii bine coapte
1cutie de rosii de la SunFood Fructe si Legume
100g orez
1kg carne de porc tocata
1morcov
sare,piper,cimbru
cateva crengute de leustean
marar,frunze de fenicul(pentru cine are)
 
 CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ule se caleste ceapa tocata marunt,se adauga cutia de rosii
iar dupa ce a scazut bine se rastoarna in vasul cu carne,se adauga morcovul ras fin,sare,piper,putin cimbru,orezul,verdeata taiata marunt si se amesteca bine cu mana
Cat timp se odihneste compozitia,se pun rosiile spalate taiate partea de la codita se pun intr-o oala cu apa si se lasa la fiert 10min
De asemenea ardeiii spalati,scoase cotoarele,dovleceiii taiate un capace la un capat,se scoate miezul cu lingurita;eu am avut dovlecei rotunzi de la gradina dar se pot umple si cei lungi;se taie in jumatati sau sferturi,depinde cat de mari sunt,se scobesc de miez,apoi se umplu.
Pe fundul vasului se pune leusteanul spalat apoi se aseaza mai intai dovleceiii apoi ardeiii
iar capac li se pun cate o rondea de rosie.

Rosiile oparite curatate de coaja,se paseaza
 si se rastoarna peste ardei,se mai adauga putina sare,1-2cani cu apa,se pune o farfurie deasupra sa nu inceapa sa "danseze"ardeii si se lasa la cuptor la foc mic 1h.
Se servesc dupa preferinta cu smantana.
Poate ati observat in modul de pregatire ca nu am pus oua;este adevarat,eu nu pun oua niciodata nici la sarmalute nici la ce am facut acum,pentru ca nu-mi place ca umplutura sa fie tare;din experienta mea de ani de zile de cand gatesc asa ceva,am ajuns la concluzia ca ouale intareste compozitia.
Este doar parerea mea nu dau sfat nimanui,fiecare gateste dupa cum s-a obisnuit.



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme