Placinta cu branza si stafide

Mereu fac placinta cu branza dar de aceasta data mi-am dorit sa fie ceva mai altfel decat placinta cu care suntem obisnuiti,asa ca am luat modelul de la Placinta lipoveneasca ne care nu ne saturam niciodata.
AVEM NEVOIE DE:
Aluat:
500g faina
1cubulet de drojdie
2oua
1ceasca cu lapte caldut
1/2lingurita sare
1lingura zahar
50g unt
Umplutura:
500g branza de vaci bine scursa
coaja rasa de lamaie
4linguri zahar
50g stafide
100g unt topit
CUM SE PROCEDEAZA:
Drojdia inmuiata cu putin lapte se lasa la dospit iar dupa ce si-a dublat volumul se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar ,se amesteca cu o lingura,se adauga laptele cate putin,iar daca mai e nevoie se mai poate adauga,si se incepe framantatul adaugand cate putin unt topit,iar dupa ce aluatul nu se mai lipeste de palme,se acopera si se lasa sa creasca pana-si tripleaza volumul
   Intr-un castron se amesteca branza cu zahar,un praf de sare,coaja rasa de lamaie si stafidele
 Aluatul crescut,se rastoarna pe masa de lucru,se formeaza un sul,se imparte in mod egal,apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie nu prea subtire cum se obisnuieste,se pune cate 3linguri de branza,se niveleaza suprafata,se ruleaza,se imparte si ruloul in bucati egale cu grosimea de doua degete
In tava cu hartie de copt unsa,se pun bucatile cu taietura in sus,dupa ce s-a terminat si tava este plina,se acopera si se mai lasa 20min sa creasca,apoi cu o lingura se pune pe fiecare untul topit
Se lasa la cuptor la foc mic 40-50min,dupa ce se scoate din tava se pudreaza cu zahar apoi se rupe si se serveste
Aceasta placinta nu e nevoie sa fie taiata,pentru ca ea  se desprinde de la fiecare bucata taiata din rulou

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme