Supa de fasole cu ciolan afumat
Aceasta bunatate de supa a fost facuta la cererea nepotilor,dupa care sunt innebuniti,ar manca non stop dar si noi la fel!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de fasole boabe
1rasol afumat dezosat
1ceapa
1morcov
1dovlecel
1ardei gras
1radacina de pastarnac
1ardei iute
1felie de telina
5rosii
sare
20g ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea se pune la umflat de seara apoi se pune la fiert acoperit 30min;rasolul se taie in bucati si se fierbe 20min apoi se scoate pe o farfurie fara sa se arunce apa
Fasolea dupa ce a fiert,se scurge,se clateste in cateva ape reci apoi se pune din nou la fiert adaugand apa de la rasol;dupa ce incepe sa fiarba,se adauga toate legumele curatate,spalate si taiate cubulete(mai putin rosiile)
Cat timp fierbe fasolea si legumele,in tigaia cu ulei incins se prajesc bucatile de rasol cu capac pentru ca,atentie,sare destul de rau apoi se scoate pe o farfurie
si se adauga in oala cu fasole si se mai lasa la fiert 10-15min
In uleiul ramas de la prajit,se pun rosiile taiate cubulete iar dupa ce s-a format un sos,se adauga in oala.se mai adauga 1cana cu apa, frunza de dafin,se condimenteaza dupa gust,se adauga patrunjelul tocat iar dupa cateva clocote se opreste focul si se serveste.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de fasole boabe
1rasol afumat dezosat
1ceapa
1morcov
1dovlecel
1ardei gras
1radacina de pastarnac
1ardei iute
1felie de telina
5rosii
sare
20g ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea se pune la umflat de seara apoi se pune la fiert acoperit 30min;rasolul se taie in bucati si se fierbe 20min apoi se scoate pe o farfurie fara sa se arunce apa
Fasolea dupa ce a fiert,se scurge,se clateste in cateva ape reci apoi se pune din nou la fiert adaugand apa de la rasol;dupa ce incepe sa fiarba,se adauga toate legumele curatate,spalate si taiate cubulete(mai putin rosiile)
Cat timp fierbe fasolea si legumele,in tigaia cu ulei incins se prajesc bucatile de rasol cu capac pentru ca,atentie,sare destul de rau apoi se scoate pe o farfurie
si se adauga in oala cu fasole si se mai lasa la fiert 10-15min
In uleiul ramas de la prajit,se pun rosiile taiate cubulete iar dupa ce s-a format un sos,se adauga in oala.se mai adauga 1cana cu apa, frunza de dafin,se condimenteaza dupa gust,se adauga patrunjelul tocat iar dupa cateva clocote se opreste focul si se serveste.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!