Figurine de iarna

Imi amintesc cum in urma cu 5ani cu ajutorul unor prieteni dragi mie,am pasit usor cu pasi nesiguri in aceasta lume care se numeste BLOGGERIT!
Am gatit ceea ce-mi place mult,daca nu eram multumita de preparat ajungea la cateiii blocului,am pozat,am postat pe blog si uite asa au trecut anii si uite asa am ajuns la frumoasele postari si delicioase in numar de 1500!!
Pentru unii poate li se par multe,pentru mine nu,pentru ca muuulte retete scrise in caietul meu asteapta sa fie pregatite!
De multe ori am primit comentarii ca postez retete ciudate;nu sunt ciudate oameni buni sunt retete chiar foarte gustoase din retetarul unor bucatari foarte renumiti,dar cum mie-mi plac aromele si condimentele chinezest,indiene si tot ce inseamna nou pentru mine,am intrat in "colimatorul"unor persoane care nu stiu ce este un curry,un garam masala si multe alte!
Pentru acest eveniment personal,am pregatit aceste figurine daca tot le-am gasit in magazin,daca tot suntem in prag de iarna dar fara zapada,daca tot suntem in prag de AN NOU!
LA MULTI ANI PRIETENI DACA MA APRECIATI SAU NU!
AVEM NEVOIE DE
OM DE ZAPADA:
300ml smantana lichida
4foi de gelatina
seminte de la 1pastaie de vanilie
1lingura zahar
zahar colorat pentru decor
MOS CRACIUN:
300ml smantana lichida
4foi de gelatina
1lingura suc de sfecla rosie de la 1sfecla rasa pe razatoare
1lingura zahar
esenta de trandafir
zahar colorat pentru decor
BRADUT:
300ml smantana lichida
4foi de gelatina
1lingura zahar
esenta de menta
cateva picaturi de colorant alimentar verde
zahar aurit pentru decor
nuca de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
1- Se pune smantana intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si semintele de vanilie,dupa ce s-a topit zaharul,fara sa fiarba smantana,se da deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata in apa rece apoi se rastoarna compozitia in forma si se lasa la frigider
2- Se pune intr-un vas pe foc mic smantana,zahar,sucul de sfecla rosie iar dupa ce zaharul s-a topit fara sa fiarba smantana,se da vasul deoparte,se amesteca bine cu gelatina hidratata,cateva picaturi de esenta de trandafiri apoi se rastoarna in forma si se lasa la frigider
3- Se pune intr-un vas pe foc mic smantana,zahar,dupa ce s-a topit sa da deoparte vasul,se amesteca cu gelatina hidratata,esenta de menta si cateva picaturi de colorant alimentar verde,se rastoarna in forma si se lasa la frigider.
Dupa 2-3h,se ia fiecare forma,se rastoarna pe cate o farfurie sau daca dispuneti de un platou mai mare sa incapa toate,ar fi minunat.
Se orneaza fiecare figurina cu zahar colorat,se pudreaza farfuria cu nuca de cocos si se serveste.



 

 

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate