Prajitura stea

In perioada asta de iarna si cu Sarbatori bineinteles,m-am hotarat sa fac numai Stele pentru ca mi-am dorit  mult de tot aceasta forma!
Cu aceasta reteta particip la provocarea Virtual Hug a carei initiatoare este nimeni alta decat o prietena draga,de la care am invatat cate ceva pe nume Cristina Pana
iar in aceasta luna tot ea este si gazda.
Pentru ca aceasta frumoasa provocare in care se trimit si se primesc imbratisari si vorbe frumoase,implineste doi ani, LA MULTI ANI VIRTUAL HUG!!!, imbratisarea mea va merge chiar la initiatoarea acesteia,pentru ca a avut cea mai frumoasa idee,pentru ca luna de luna ne aminteste ca se apropie termenul si noi inca nu avem imbratisari,pentru ca datorita ei,noi cele care suntem mai putin cunoscute in blogosfera culinara(mai ales eu!)avem ocazia sa primim in "vizita"pe blog si persoane care nu fac parte din lista noastra de prieteni,de aceea eu personal iti multumesc draga mea si ma inclin in fata ta pentru ceea ce faci!!
Nu trebuie uitate nici membrele acestei provocari,deci va imbratisez cu drag doamnele mele!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
4linguri zahar
1plic zahar vanilat
3linguri faina
1lingurita praf de copt
3linguri nuca macinata si prajita putin

CREMA:
150g unt
4galbenusuri
1/2baton de vanilie taiat pe lungime
60ml lapte
100g zahar
1lingura ness
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu zahar si zahar vanilat pana se obtine o bezea tare,se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare apoi faina cu praful de copt iar la sfarsit nucile amestecand usor cu miscari verticale
Se rastoarna in forma de stea si se lasa la cuptor 30min la foc mic,facand testul cu scobitoarea
In acest timp se pregateste crema,se freaca galbenusurile cu zahar pana se obtine o crema spumoasa,se adauga laptele apoi se rastoarna intr-un vas mic impreuna cu batonul de vanilie pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca.
Se pune untul la temperatura camerei intr-un bol si se amesteca cu ness-ul apoi se incorporeaza in crema de oua,se amesteca bine si se lasa deoparte
Blatul racit se taie in doua pe orizontala,se pune jumatate din crema,se acopera cu a doua foaie si se imbraca cu restul de crema
Marginile se tapeteaza cu nuca macinata iar deasupra fiecare cu ideile personale
Eu la ornat prajituri sunt "la baie"cum ar spune sotul meu!!!
Nu arata prea bine dar sa stiti ca are un gust de senzatie iar daca cineva doreste sa pregateasca un tort dupa aceasta reteta,va sfatuiesc sa se insiropeze blatul.







 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme