Weekend cu spor parada lunii Martie

Fiind gazda de provocare in aceasta luna,am propus doamnelor din grup sa pregateasca de pe blogul meu,aperitive,dulciuri cu fructe si mancaruri de post.
Am avut impresia ca vor fi multe retete dar din nou m-am inselat;asta e,nimeni nu poate fi obligat sa participe la o anume gazda,nici eu nu am fost obligata dar mie-mi face placere de fiecare data indiferent de gazda!
Am strans cateva retete si le multumesc mult fetelor!
Prima a fost Elena Bite
A pregatit din categoria aperitive BRIOSE CU CASCAVAL SI ROSII
si din cate am inteles au avut mare trecere;multumesc mult Elena!
Cu pasi marunti dar siguri a venit Margareta Cismasiu o prietena draga mie caruia-mi place sa-i spun Marga,e adevarat draga mea ca nu ti-am cerut voie dar sper sa nu te superi!
A pregatit din categoria dulciuri cu fructe CHEC CU BANANE NUCI SI CIOCOLATA
Este un chec care si noua ne place mult,ma bucur ca a fost si pe placul tau draga mea.
Laura Maria Din o prietena noua in lista mea,o tanara harnica si cu retete gustoase ce pot fi gasite pe blogul ei,a pregatit nu una ci doua retete;una din categoria preparate de post si anume TOCANITA DE FASOLE GALBENA
si una din categoria dulciuri cu fructe CHEC CU PORTOCALE SI FRUCTE CONFIATE
Multumesc draga mea,fiind pentru prima data la mine ca si gazda,m-ai impresionat!
Cireasa de pe tort ca sa zic asa fiind in ton cu subiectul,este nimeni alta decat sora mea de suflet Sidonia Toncean, Sidy cum o stie toata lumea
Ea a pregatit nici mai mult nici mai putin decat trei retete;este adevarat una este in afara provocarii dar o trec pentru ca s-a muncit la ea iar eu respect munca tuturor.prima reteta face parte din categoria dulciuri cu fructe si anume
PANNA COTTA CU FRUCTE DE PADURE

Aceasta panna cotta este considerata de mine un super desert pe care l-as manca la orice ora si ma bucur ca a intrat si in retetarul tau draga mea.
A doua reteta face parte din aperitive si anume  AMUSE-BOUCHE CU SALATA DE VINETE SI SALATA DE ICRE
Sunt doua retete banale dar facute intr-un alt mod de mine,acum si de Sidy si ma bucur ca a facut aceasta alegere
Cea de-a treia reteta in afara provocarii,este
PULPE DE PUI AFRICANE
Este o reteta din cartea Nigellei Lawson,mi-a atras atentia fiind ceva deosebit iar acum si lui Sidy i s-a parut deosebita dar si buna in acelas timp.
Intre timp avenit si prietena mea draga Monica Horoiu cu o super reteta care mie personal imi place mult si anume
URZICI CU USTUROI SI HREAN

O alta doamna nou inscrisa in grup si sper sa ne intalnim si la alte gazde,este
Oana Durican iar distinsa doamna a pregatit tot o reteta de sezon si tot din caregoria retete de post;m-am gandit eu bine ca e postul Pastelui chiar daca nu toata lumea tine post,mai sunt totusi!!
Oana a pregatit PILAF CU URZICI SI CIUPERCI(mmm,ce-mi place!)
Eeeei dar acum vine "artileria grea" si anume Cristina Iuliana Pana
Am spus artileria grea pentru ca a pregatit 3retete dar eu stiu de ce!! pentruca in aceasta luna a fost super ocupata cu muuulte sarbatori inclusiv Pastele Catolic,imi imaginez ce era la ea in bucatarie si ca sa nu-si iasa din mana cum se spune,a zis hai ca mai am 3 si gata pe luna asta!!! Am glumit Crisule drag,sa nu crezi ca nu mi-a facut placere,ba din contra a fost o super placere si in acelas timp si o super surpriza,multumesc mult!!
Ei bine,prima reteta este un TRANDAFIRI DIN FOIETAJ CU BACON
apoi un super desert care mie-mi place la nebunie,vara nu-mi lipseste din frigider si anume BUDINCA DE TAPIOCA
si o SUPA CREMA DE LINTE PICANTA
Mi-ar fi parut rau ca tocmai initiatoarea acestei provocari Stefania Anastasiu sa nu participe dar pe ultima suta de metri a sosit cu o reteta delicioasa si gustoasa din categoria aperitive si anume SNITELE DE PORC CU CASCAVAL SI PESMET
 Vin si eu cu o reteta tot din categoria dulciuri cu fructe si anume
CHEC CU AFINE

Am facut asa ceva pentru ca am multe fructe la congelator si trebuie sa scap de ele;in fiecare an spun ca nu mai fac asa ceva dar uit si din nou umplu doua sertare la congelator!!! maaama nu stiu ce-i in capul meu.
Acum pentru ca am ajuns la sfarsit,cu inima pe inima va spun ca mi-ati facut o maaare surpriza placuta si tot cu mana pe inima va spun ca nu ma asteptam!
Va multumesc doamnele mele pentru faptul ca v-ati facut timp sa cautati prin sutele de retete,va multumesc pentru faptul ca v-ati facut timp sa pregatiti ceva bun si ma bucur mult!













6 comentarii:

  1. Frumoasa parada, chiar daca tare scurta! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mi-am salvat mai multe retete de la dumneavoastra, imi pare rau ca n-am avut timp luna aceasta sa le pregatesc pe toate care mi-au facut cu ochiul... Cu siguranta o sa le fac, dar nu pentru provocare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata parada,Lulu.E greu de ales o reteta anume de pe blogul tau.Toate sunt tentante si apetisante.Ai un stil aparte de a explica retetele,care pe mine m-a cucerit din prima.Multumim pentru gazduire.
    Nu trebuie sa ceri voie sa-mi spui Marga.Cum sa ma supar?Chiar imi face placere pentru ca toti cei dragi si apropiati mie,asa imi spun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o parada frumoasa. Imi pare nespus de rau ca nu am apucat sa pregatesc si checul cu afine. L-am avut in vedere, dar .... De facut il voi face sigur, dar cu alta ocazie. Oricum, briosele cu cascaval si rosii au avut BIS :)
    Multumim pentru gazduire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare drag Lulu! :-* O parada minunatăă! Îmi plac retetele tatel aca sunt simple si savuroase! Spor la bucatarit in continuare! :-*

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo soro draga, frumoasa parada ai facut !
    Dar ai uitat sa te treci si pe tine...cu siguranta ai mai facut tu niste bunatati cu care sa rupi gura targului, asa-i ?
    Mult succes pe mai departe !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme