Tort cu lapte batut si capsune

Piata e plina de astfel de fructe mari si frumoase iar eu cum sunt o pofticioasa incurabila,am cumparat 1kg dar culmea,nu ca sa le mananc,ci pentru un tort.
Mare greseala am facut ca nu le-am mancat,pentru ca a doua zi cand m-am apucat de treaba,jumatate din ele erau stricate!!!!!Ghinion vorba cuiva!!
M-am apucat de tort dar nu trebuia pentru ca fiind fructe putine,crema tot putina a fost si nu mi-a iesit ce as fi vrut eu.
Insfarsit,pana la Paste mai fac vreo doua(hihi),poate vor fi asa cum imi doresc!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
450g zahar
1plic zahar vanilat Dr.Oetker
450g faina
4lingurite rase praf de copt Dr.Oetker
300ml lapte batut
200ml smantana lichida

CREMA:
500g capsune
200g zahar
7foi de gelatina Dr.Oetker
500ml frisca lichida

SOS DE CIOCOLATA:
200g ciocolata menaj
100ml smantana lichida    
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Se bat ouala spuma cu zahar adaugat cate putin si zahar vanilat,se adauga apoi laptele batut iar la sfarsit faina cu praful de copt cernuta
Se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt,eu tocmai am achizitionat o tigaie de la Delimano la care face reclama Horia Varlan si am pus-o la treaba cu ocazia asta
Se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptorul fiecaruia,dar oricum nu se scoate fara testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt,cate este fierbinte,se toarna deasupra smantana apoi se lasa sa se raceasca.
2-Capsunile spalate,taiate,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul
 iar dupa ce s-a topit,se paseaza fructele,se trece totul prin sita,piureul obtinut se pune din nou pe foc iar cand incepe sa fiarba,se da vasul deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata
Dupa ce s-a racit foarte bine,se amesteca usor cu frisca batuta

3-Ciocolata rupta se pune intr-un vas pe foc impreuna cu smantana,dupa ce s-a topit se amesteca putin sa se lichefieze apoi se lasa deoparte.
Blatul racit, se indreapta suprafata sa fie dreapta,se pune in inelul de la tort apoi pe un platou,deasupra se rastoarna crema,se niveleaza
se lasa la frigider 1h sa se intareasca putin crema iar dupa acest timp,se scoate inelul si cu grija se toarna sosul de ciocolata sa curga pe marginea tortului
apoi se orneaza cu capsune taiate.






    

2 comentarii:

  1. E minunat !
    Nu te necaji soro ca e prea putina crema...daca nu va place, vin eu si il pap !
    Imi place mult cum ti-a iesit.
    Ce diametru are tortul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost foarte bun dar stii tu,cand ceva nu-ti iese,nu mai conteaza gustul(cel putin la mine)!!
    Are diametru 28cm
    Pup si Sarbatori luminate!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme