Pogacele cu branza

Insfarsit am reusit sa fac si eu aceste pogacele care o perioada m-au innebunit pe fb. si poate nici acum nu le venea randul daca nu era aceasta Provocare Weekend cu spor.
Deci ati inteles ca particip cu aceasta reteta la Provocare,initiata de  Stefania Anastasiu iar in aceasta luna gazda este o prietena draga mie si anume Margareta Cismasiu
Din muuultele retete delicioase a trebuit sa aleg intre Aperitive,Fel principal si Prajituri;m-am gandit ca daca tot suntem in Sarbatorile Pascale sa mai pun ceva nou pe masa si am ales sa pregatesc vestitele si mult doritele de mine pogacele.
Multumesc Marga pentru reteta,super excelenta a fost si chiar apreciata de "cei ai casei",adica sotul meu si cu mine bineinteles!!!

AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
2plicuri drojdie uscata(eu am avut un cubulet de 50g)
2oua
500ml lapte cald
un praf cu sare
1lingurita zahar
200g telemea
1lingurita curcuma(pentru o culoare mai intensa)
4linguri untura
6linguri faina

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o plamadeala din drojdie,zahar,putina faina si tot laptele apoi se rastoarna in vasul cu faina,sare,ouale batute,se amesteca bine,apoi se framanta adaugand cate putin ulei;daca aluatul este prea moale,se poate adauga faina,asa cum mi s-a intamplat mie,apoi se acopera vasul si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca bine cele 6linguri de faina cu untura,branza rasa si curcuma;pentru ca nu am stiut exact ce consistenta ar fi trebuit sa se obtina,eu am adaugat cateva linguri cu lapte pentru o consistenta pastoasa,care poate fi intinsa  pe foaia de aluat.

Dupa omogenizare,se imparte compozitia in 3boluri
Aluatul dupa ce a crescut,se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina,se intinde un dreptunghi nu prea subtire,se unge cu pasta din primul bol,
se pliaza spre mijloc lungimea foiii apoi latimea,se lasa la rece 20min apoi se intinde din nou un dreptunghi,se unge cu pasta din al doi-lea bol   si se procedeaza la fel.
Dupa ce este unsa si pasta din al trei-lea bol,dupa ce a stat la rece,se intinde o foaie groasa,se taie rondele,
se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus,se presara deasupra branza rasa sau seminte de susan 
apoi se lasa la cuptor 20min pana se rumenesc.

Se servesc calde dar si reci sunt bune.
Multumesc inca o data Marga pentru reteta,multumesc pentru gazduire si Sarbatori Luminate, Paste fericit tie dar si tuturor celor care ma viziteaza in aceste zile!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme