Tort de ciocolata2

Acest tort,este ceva de vis,ceva care acum e pe masa iar peste cateva minute dispare;incredibil de bun!                                                                                   AVEM NEVOIE DE BLAT:250g ciocolata neagra,125g unt moale,6oua,175g zahar,esenta de vanilie
CREMA:125g ciocolata alba,200ml frisca lichida,vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:Untul si ciocolata neagra le topim in baie de aburi apoi le dam sa se raceasca;intr-un vas batem 2oua intregi si 4galbenusuri cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilie,incorporam apoi cate putin ciocolata racita si albusurile batute spuma cu restul de zahar;rasturnam in forma mica de tort tapetata cu hartie,si dam la cuptor la foc mic 40-50min.
Pentru crema topim ciocolata iar dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca si batem cu mixerul adaugand si vanilia;
Blatul dupa ce s-a racit,mijlocul s-a lasat formand un crater;acolo punem crema iar deasupra ornam cu oua de ciocolata pentru ca suntem in sarbatorile Pascale iar alta data cu  alte ornamente
Tortul,nu se taie decat atunci cand e foarte bine racit

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme