Budinca de cozonac

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Weekend cu spor,provocare initiata de  Stefania Anastasiu
iar in aceasta luna de Florar adica Mai,gazda este nimeni alta decat prietena mea virtuala Sidonia Toncean Sidy cum este cunoscuta de toata lumea virtuala si nu numai!
Am fost foarte incantata cand am vazut ca trebuie sa gatim ce vrem noi,sa ne alegem din blogul personal,pentru ca de mult imi doresc sa fac o anumita reteta,dar m-am dezumflat cum se spune,pentru ca am "santier" in apartament si am fost nevoita sa aleg ceva mai simplu si repede de pregatit.
Am ales aceasta budinca pentru ca tot aveam un cozonac ratacit pe care nu-l manca nimeni!
Eu aici mai am 2retete de astfel de budinca,facute intr-un alt mod,aceasta este putin diferita
AVEM NEVOIE DE:
1cozonac vechi
100g unt moale
cateva linguri cu gem
1cutie compot de piersici de la SunFood(eu am folosit doua cutii pentru ca tava a fost mare)
4oua
70g zahar
400ml lapte
250ml frisca lichida
zahar vanilat
inghetata pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
In tava unsa cu unt,se pun felii de cozonac unse si ele cu unt

deasupra se rastoarna gemul si se niveleaza suprafata,urmeaza alte felii unse cu unt
deasupra fructe din compot,am pus pe margini piersici iar pe mijloc fructe tropicale
Se acopera totul cu alte felii de cozonac unse cu unt,se preseaza putin ca sa nu depaseasca tava,apoi se rastoarna amestecul de oua batute cu zahar,zahar vanilat,lapte si frisca,se lasa deoparte 30min sa se imbibe bine feliile de cozonac
apoi se lasa la cuptor la foc moderat 40min;cand e gata se scoate tava si se unge cu restul de gem,apoi se serveste calda,pentru cine doreste cu un bol de inghetata.
Calda cum imi place mie si cu inghetata este un deliciu dar si rece este buna.

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca vi-a placut si voua mult, aceasta budinca.
    Si cu inghetata linda e o minunatie, asa-i ?
    Tare faina ti-a iesit.Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Sidy,nu stiu daca tu o servesti cu inghetata(sau am uitat)dar este o nebunie,calda si cu inghetata rece!mmm!!
    Avem niste gusturi cam ciudate nu??
    Pup si multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme