Budinca de orez cu caise si nectarine
Am o punga cu orez special pentru deserturi,adusa din Franta si trebuie sa-l folosesc,altfel isi schimba gustul.
Am facut budinca asta iar rezultatul a fost unul foarte bun,foarte aromat cu un gust dulce acrisor,mmmm!!
AVEM NEVOIE DE:
200g orez
4oua
600ml lapte
1lamaie
3linguri zahar pudra
1lingurita unt
un praf de sare
caise si nectarine
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe orezul in lapte si un praf de sare,apoi se lasa sa se raceasca;
Galbenusurile frecate cu zahar,untul moale,dupa ce a devenit o pasta albicioasa,se adauga orezul racit,coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma cu un praf de sare
In vasul termorezistent uns cu unt,se rastoarna jumatate din compozitie,deasupra se pun jumatati de caise
se acopera cu restul orezului si se pun jumatati de caise si nectarine
Se lasa la cuptor la foc mic 45min,pana se rumeneste
Aceasta budinca se serveste rece si e bine ca sa fie racita bine inainte de a o taia
Deasupra se poate pune,optional,sirop de fructe
Am facut budinca asta iar rezultatul a fost unul foarte bun,foarte aromat cu un gust dulce acrisor,mmmm!!
AVEM NEVOIE DE:
200g orez
4oua
600ml lapte
1lamaie
3linguri zahar pudra
1lingurita unt
un praf de sare
caise si nectarine
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe orezul in lapte si un praf de sare,apoi se lasa sa se raceasca;
Galbenusurile frecate cu zahar,untul moale,dupa ce a devenit o pasta albicioasa,se adauga orezul racit,coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma cu un praf de sare
In vasul termorezistent uns cu unt,se rastoarna jumatate din compozitie,deasupra se pun jumatati de caise
se acopera cu restul orezului si se pun jumatati de caise si nectarine
Se lasa la cuptor la foc mic 45min,pana se rumeneste
Aceasta budinca se serveste rece si e bine ca sa fie racita bine inainte de a o taia
Deasupra se poate pune,optional,sirop de fructe
Un desert delicios si aromat!
RăspundețiȘtergere