Rulouri cu dovlecei vinete ciuperci si mozzarella

Aceasta reteta este inventie personala,mi-am incercat si eu mintea;nu ca nu ar fi activa la varsta mea dar eu cum nu prea ma impac cu legumele,cam mult am stat cu creionul in mana(haha)!!!ei dar pana la urma, a iesit ceva super bun!
Daca aveti incredere,incercati!
AVEM NEVOIE DE:
1kg dovlecei
1kg vinete mai mari
200g ciuperci
150g mozzarella
200ml smantana fermentata
50ml ulei de masline
3catei de usturoi
1crenguta de busuioc
sare,piper
SOS:
20ml otet balsamic 
1lingurita mustar picant
Daca este prea gros,se adauga putin otet obisnuit
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovlecelul spalat,cu capetele taiate,se feliaza pe lung subtire,se pensuleaza cu putin ulei,se pudreaza cu sare si piper apoi se lasa pe o farfurie;vanata spalata,cu capetele taiate,se taie rondele subtiri,la fel se pensuleaza cu putin ulei,se pudreaza cu sare si piper,apoi se lasa pe o farfurie.
Dupa 10-15min se pun feliile de dovlecel si vanata pe un grill iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe o farfurie
Ciupercile curatate daca e cazul,spalate,taiate marunt,se pun intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda,dupa ce a scazut apa si ciupercile sunt fierte,se adauga smantana,se condimenteaza si se mai lasa pe foc pana de ingroasa
Pe masa de lucru sau pe tocator,se pun doua felii de dovlecel una langa alta,pe fiecare se pune putin usturoi pisat si cate o frunza de busuioc
deasupra o rondea de vanata,o lingurita cu sos de ciuperci
apoi un baton mic de mozzarella
Aici am avut cea mai mare rondea de vanata si am pus doua batoane
Se ruleaza apoi totul,se prinde cu scobitor,dar atentie,scobitorile doar vor strapunge tot ruloul,altfel se rupe dovlecelul si se pun intr-un vas termorezistent
Se lasa la cuptor 10min la foc mare, sa se rumeneasca apoi se scoate tava din cuptor.
este adevarat ca marginile de mozzarella s-au topit dar mijlocul a ramas intact.
Se serveste pe farfurie rulourile iar alaturi un mic bol cu sosul pregatit din amestecul de otet si mustar.









  


Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme