Tort cu trei feluri de ciocolata

Mmmm,de mult imi doream sa fac un astfel de tort si daca tot au fost ceva sarbatori,i-a venit randul.
Foarte bun,dar nu pe gustul meu pentru ca e prea dulce,poate ca trebuia sa pun ciocolata mai putina dar eu am vrut cu cioco multa!!
Oricum a ajuns la nepoata daca tot o cheama Marioara si a fost foarte incantata ceea ce m-a bucurat!

AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
150g zahar pudra
120g faina
30g cacao
1/2plic praf de copt
un praf de sare
30g unt topit
CREME:
200g ciocolata alba
200g ciocolata cu lapte
200g ciocolata amaruie
300ml frisca lichida
6foi de gelatina

IN PLUS:
200ml sirop de zahar
50ml lichior de fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat galbenusurile cu jumatate din zahar iar dupa ce s-a obtinut o crema albicioasa se adauga faina cu praful de copt si cacao,untul topit,se amesteca energic apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar
Se rastoarna in forma de tort mica,pentru ca la final,trebuie taiat in patru foi si se tine la cuptor 30min.
In acest timp se pregateste crema de ciocolata amaruie;se pune intr-un vas pe foc 100ml frisca lichida,dupa ce s-a incalzit,fara sa fiarba se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste apoi se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5min;se amesteca totul bine,bine si se lasa la frigider sa se intareasca
Blatul copt si racit,se taie in patru foi,se pune inelul de la forma de copt pe un platou,prima foaie,se insiropeaza cu siropul de zahar amestecat cu lichior,
apoi crema de ciocolata amaruie,se niveleaza suprafata,se acopera cu a doua foaie si se da la frigider  20min
In acest timp se pregateste crema de ciocolata alba,la fel ca si crema de ciocolata amaruie
se lasa la frigider sa se intareasca apoi se scoate platoul,se insiropeaza foaia,se pune crema alba,se niveleaza,se acopera cu a treia foaie si se lasa la frigider
In acest timp se pregateste si crema de ciocolata cu lapte tot la fel,se scoate blatul se insiropeaza foaia,se pune crema,se niveleaza suprafata,se acopera cu a patra foaie si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul
se insiropeaza si ultima foaie apoi se orneaza dupa ideile fiecaruia
Se taie si se serveste








  


 



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme