O reteta, parca-i tarta cu mere,parca-i tort de mere,pana la urma e din fiecare cate ceva!!
AVEM NEVOIE DE:
300g mere
300g zahar
50g unt
4oua
100ml iaurt
100g faina
100g pudra de migdale
1plic praf de copt
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas totund(cratita)se topeste 1/2din cantitatea de zahar,dupa ce s-a caramelizat se adauga untul,se lasa pe foc pana se formeaza un caramel fin apoi se da vasul deoparte si se misca vasul cu atentie,astfel incat sa se intinda caramelul si pe peretii vasului
Merele curatate de coaja,casuta cu seminte,taiate rondele,se pun in vasul cu caramel,acoperind si golurile cu bucatele de mar
Intr-un vas se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar,se adauga galbenusurile,iaurtul,esenta de vanilie,faina cu pudra de migdale si praful de copt,se amesteca usor cu o spatula
apoi se rastoarna peste mere,se niveleaza suprafata si la cuptor 40min
Dupa ce s-a copt facand testul cu scobitoarea,se pune deasupra un platou mai mare decat vasul si cu foarte mare atentie se rastoarna
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar sau cine doreste orneaza cu frisca batuta.
Fetele mele au dorit-o asa simpla
- AperitivAperitiv si mic dejun
- Felul 1Supe - Ciorbe - Borsuri
- Felul 2Preparate diverse
- Preparate din carne de curcan
- Preparate din fructe de mare
- Preparate din carne de miel
- Preparate din carne de oaie
- Preparate din peste
- Preparate din carne de porc
- Preparate din carne de pui
- Preparate din carne de rata
- Preparate din carne de vita
- Preparate din carne de vitel
- Preparate la gratar
- Specialitati traditionale
- Specialitati cu vanat
- DesertDulciuri fel de fel
- Aluaturi si PasteAluaturi diverse
- Alte preparateAlte preparate
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!