Mini tort cu migdale si iaurt

Cand am primit cadoul de la Dr.Oetker,odata cu esentele de rom am primit si o brosura cu multe retete de incercat
Am inceput cu acest tortulet care mi s-a parut mai simplu si cu ingrediente pe care le aveam deja siiii,bun foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
125g amestec de nuci,migdale,alune(eu am avut doar migdale)
1plic Glazura Duo Dr.Oetker
CREMA:
500g iaurt grecesc
250g branza dulce
125ml suc proaspat stors de portocale sau fanta
2plicuri gelatina Dr.Oetker(eu am folosit 1plic cu foi de gelatina)
75g miere de albine
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic,apoi se amesteca cu alunele,in cazul meu migdalele maruntite cu cutitul
Pe un platou mic se pune un inel de inox,se pune in interior amestecul pentru blat,se niveleaza apoi se lasa la frigider sa se intareasca.
Eu am impartit compozitia pentru ca este crema destul de multa doar pentru un inel si am pus si intr-o forma de silicon dar foarte bine aceasta cantitate merge intr-o singura forma mica de tort de 18cm,sau doua inele
Pentru crema se amesteca in castron iaurtul cu branza,esenta de rom,

se adauga apoi gelatina hidratata si dizolvata pe bain-marie in sucul de portocale,la final mierea,se omogenizeaza totul bine
apoi se rastoarna peste blat
Se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi,cand se trece usor cu un cutit in jurul cremei si se scoate inelul
Se orneaza cu cateva alune si miere



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme