Mreana prajita cu mujdei

 Mreana nu este un peste rapitor,este un peste cu carnea gustoasa,intalnit in Dunare si in raurile din regiuni deluroase,fiind un peste foarte apreciat in majoritatea tarilor din Europa.

AVEM NEVOIE DE

2kg peste
50ml ulei
1cana cu faina alba
sare
4cartofi
1capatana de usturoi
2rosii
1cana cu malai

 
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat de solzi,intestine si branhii,bine spalat,taiat in bucati dupa cum doreste fiecare,uscat cu servetele de hartie,pudrat cu sare se lasa deoparte cateva minute sa-si ia sare
Bucatile taiate se trec prin faina,se prajesc in ulei mai mult iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti,se scoate pe farfurie cu hartie de bucatarie

 Cartofii curatati,spalati,taiati pai,se prajesc separat in tigaie cu ule apoi se scot tot pe farfurie cu hartie de bucatarie
In blenderul mic,se pune usturoiul curatat,rosiile taiate,putina sare,o lingura cu ulei si se mixeaza bine totul iar rezultatul se rastoarna intr-un bol,se potriveste de gust si se mai adauga dupa preferinta apa sau suc de rosii

 Intr-un vas pe foc cu 3cani apa,putina sare,se face mamaliga turnand cate putin malai si invartind cu telul cand incepe apa sa clocoteasca
Se serveste pestele pe farfurie cu cartofi prajiti,alaturi mamaliga si deasupra mujdei
Este foarte gustos si satios!

 Pofta buna!

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme