Andive cu jambon

Bine v-am regasit dragii mei cititori;am lipsit motivat,fiind plecata in Franta la copii,motiv pentru care o perioada voi posta retete super gustoase frantuzesti.
Andive nu am gatit niciodata dar nici nu am mancat pe undeva,pe la cineva dar daca le-a cumparat Ana(fata mea),am cautat reteta si le-am facut
Nu au fost pe gustul meu dar s-au mancat!
AVEM NEVOIE DE:
1kg andive
250g felii subtiri de jambon sau un alt preparat
SOS BECHAMEL:
50g unt
1lingura cu varf cu faina
500ml lapte
sare
piper
nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se curata andivele de foile ingalbenite,se taie putin din cotor apoi se oparesc 2-3min in apa cu sare apoi se scot pe un platou sa se scurga si sa se raceasca
In acest timp,intr-un vas pe foc se pune untul,dupa ce s-a topit se adauga faina si se amesteca fara sa se arda,se adauga laptele cate putin amestecand continuu sa se formeze cocoloase dar daca totusi s-au format,se trece sosul prin sita(si eu am patit-o!) iar dupa de s-a ingrosat se opreste focul si se condimenteaza dupa gust
Se ia cate o andiva,se infasoara in felia de jambon,se pun intr-un vas termorezistent.deasupra se rastoarna sosul
apoi la cuptor se lasa 20min la 180grade
Pe farfurie se pun andive si sos deasupra;dupa gustul meu ar fi trebuit o salata dar nestiind gustul,nu am avut


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate