Tocana ciobaneasca de capra

Avand la congelator un pachet cu carne de capra,mi-a amintit de ceva ani in urma,cand mergeam la tara pe la neamuri iar nepotul lui Costel cioban fiind si foarte bun la suflet dar mai ales priceput la toate,taia cate ceva,nu stiu pentru ca nici nu voiam sa vad,si punea ceaunul mare la treaba
Cred ca stiti o parte dintre voi cititorii mei,ce inseamna o mancare la ceaun dar eu cel putin ramaneam muta de placere pentru ca habar nu aveam de asa ceva,fiind "cucoana de oras"cum imi spunea soacra mea!!
Acum bineinteles ca nu-i pregatita ca la tara la ceaun,doar putin oraseneasca,zic!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne de capra
20ml ulei
3cepe
1ardei  gras
1ardei kapia
1lingura cu boia dulce
1ceasca suc de rosii
100ml vin alb
sare
piper
2frunze de dafin
1capatana de usturoi
malai pentru mamaliga
castraveti murati
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un tuci sau un vas cu fundul dublu cu ulei,pui carnea portionata
adaugi ceapa taiata julien,ardeiii cubulete,adaugi boia,amesteci iar dupa 3-4min pui vinul,2cani cu apa,dafin apoi lasi sa fiarba incet
Dupa ce carnea a fiert si sosul a scazut,adaugi usturoiul zdrobit,potrivesti de gust,iar dupa cateva clocote opresti focul
Pui pe farfurie tocana,alaturi mamaliga si castraveti
O nebunie de tocana!Pofta buna!!


  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme