Prajitura cu piscoturi si coacaze
Nu aveam ce face,fiind si urat afara dar mi-am gasit imediat mai ales ca eu intotdeauna am ce-mi trebuie in casa!😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
2pachete mici cu piscoturi
2plicuri praf de budinca de vanilie
1borcan dulceata de coacaze
200ml frisca lichida
2linguri pepite de ciocolata
esenta de vanilie
4linguri zahar pentru sirop
esenta de rom
coacaze
GLAZURA:
150ml frisca lichida
200g ciocolata cu lapte
30g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai siropul,se pune un vas pe foc cu 300ml apa si zahar,dupa ce s-a topit se da deoparte iar dupa ce s-a racit putin se adauga esenta de rom
Se pregateste apoi budinca cu cele doua plicuri cupa intructiunile de pe plic apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine, in alt vas se bate 150ml din cele 200ml de frisca lichida iar dupa ce budinca s-a racit bine se amesteca usor cu frisca si pepitele de ciocolata
Se pun piscoturi inmuiate in sirop pe fundul tavii,deasupra crema,dupa ce s-a nivelat se pun bobite de coacaze,se acopera cu alt rand de piscoturi inmuiate in sirop,apoi dulceata de coacaze,din nou piscoturi,se preseaza usor cu palma apoi se lasa la frigider30min
In acest timp se pregateste glazura,se pune pe foc frisca cu ciocolata rupta,se amesteca iar dupa ce s-a topit ciocolata se adauga untul si se amesteca energic
Se scoate tava din frigider,se pune deasupra glazura,se niveleaza si se lasa in continuare la frigider pana a doua zi,cand se scoate din forma cu atentie si se pune pe un blat,se orneaza cu restul de frisca ramasa (50ml) batuta,se pune in posch si se formeaza stelute,iar pe mijloc se pun coacaze si zahar aurit
Deliciu,pofta buna!
AVEM NEVOIE DE:
2pachete mici cu piscoturi
2plicuri praf de budinca de vanilie
1borcan dulceata de coacaze
200ml frisca lichida
2linguri pepite de ciocolata
esenta de vanilie
4linguri zahar pentru sirop
esenta de rom
coacaze
GLAZURA:
150ml frisca lichida
200g ciocolata cu lapte
30g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai siropul,se pune un vas pe foc cu 300ml apa si zahar,dupa ce s-a topit se da deoparte iar dupa ce s-a racit putin se adauga esenta de rom
Se pregateste apoi budinca cu cele doua plicuri cupa intructiunile de pe plic apoi se lasa deoparte sa se raceasca bine, in alt vas se bate 150ml din cele 200ml de frisca lichida iar dupa ce budinca s-a racit bine se amesteca usor cu frisca si pepitele de ciocolata
Se pun piscoturi inmuiate in sirop pe fundul tavii,deasupra crema,dupa ce s-a nivelat se pun bobite de coacaze,se acopera cu alt rand de piscoturi inmuiate in sirop,apoi dulceata de coacaze,din nou piscoturi,se preseaza usor cu palma apoi se lasa la frigider30min
In acest timp se pregateste glazura,se pune pe foc frisca cu ciocolata rupta,se amesteca iar dupa ce s-a topit ciocolata se adauga untul si se amesteca energic
Se scoate tava din frigider,se pune deasupra glazura,se niveleaza si se lasa in continuare la frigider pana a doua zi,cand se scoate din forma cu atentie si se pune pe un blat,se orneaza cu restul de frisca ramasa (50ml) batuta,se pune in posch si se formeaza stelute,iar pe mijloc se pun coacaze si zahar aurit
Deliciu,pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!