Cozonac economic

Intr-o zi cand nu aveam ce face,m-am gandit sa incerc un cozonac cu ingrediente putine,chiar foarte putine,sa vad daca are gustul si aspectul unui cozonac si da,rezultatul a fost unul chiar neasteptat!
Pentru ca asa cum am spus,a fost o reteta de incercare si aluat putin,l-am pus la copt in forma mare de guguluf

AVEM NEVOIE DE:
600g faina de calitate
1/2lingurita sare
1plic drojdie uscata
3oua
200ml apa calda
4-5linguri zahar
1plic zahar vanilat
150g unt moale
coaja rasa de lamaie
UMPLUTURA:
1cana cu nuca macinata
2linguri cacao
3albusuri
1lingura zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu pentru ca nu prea mai am putere in maini si nici robotul de bucatarie performant nu-l am,de un foarte mare ajutor imi este masina de paine,asa ca se pun toate indredientele  pentru aluat si se seteaza programul pentru framant   
Dupa ce s-a terminat programul,se lasa tot in masina sa creasca sau se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin apoi se pune intr-un castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit;eu nu mai las in masina pentru ca alta data cand am mai facut cozonac,a dat afara si m-am chinuit mult pana am curatat-o!
Cat timp creste,se pregateste umplutura,se amesteca nuca cu cacao,zahar si albusul nebatut apoi se lasa deoparte
Aluatul crescut,se rastoarna pe masa,se imparte in doua,se intinde cu sucitorul un dreptunghi nu prea subtire,se acopera suprafata cu umplutura,peste umplutura se pot pune si cateva stafide
apoi se ruleaza bine aluatul,se pune in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se lasa 20-30min sa creasca si in tava
Se unge deasupra cu galbenus,se presara ce vreti deasupra si la cuptor va sta 45min la foc mediu
Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se pune pe un platou.
sa va fie de folos!




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme