Sarlota picanta cu ciocolata si capsuni

Cand cititi cuvantul picant,sa nu va ganditi ca atunci cand mancati asa ceva,va ia gura foc,nu,va spun ca veti avea in gura un gust senzational si veti dori sa pregatiti si voi asa ceva!
Cu ceva timp in urma am cumparat o ciocolata cu chili din curiozitate sa vad cum este si daca nu mi-a placut s-o mananc,am facut cu ea un dulce!!
Ei bine,mi-a placut gustul atat de mult,incat de aceasta data am schimbat cate ceva si m-am prezentat la Concursul Poiana cu ea!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet piscoturi de sampanie
1ciocolata cu chili
1ciocolata Poiana amaruie
1ciocolata  cu lapte
4oua
125g unt
100g zahar pudra
250ml frisca lichida dulce
500g capsuni
4linguri zahar
300ml apa
esenta de rom pentru sirop 
GLAZURA:
100g ciocolata Poiana
100ml frisca lichida

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un vas pe foc ciocolata(toate trei)rupta impreuna cu unt iar cand incepe sa se topeasca,se amesteca cu telul pana se lichefiaza,apoi se lasa deoparte sa se raceasca

 In acest timp,galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se pun intr-un bol si se amesteca bine pe bain marie,se adauga 2linguri apa si se amesteca continuu pana devine o crema spumoasa dupa care se lasa deoparte sa se raceasca apoi se amesteca cu ciocolata
Frisca rece de la frigider,se bate bine  si la final se incorporeaza crema de ciocolata si galbenus,amestecand incet cu o spatula
O tava rotunda de tort cu dimensiunea de 24cm,se capitoneaza cu folie alimentara,pe fundul ei se pun piscoturi inmuiate in sirop,se acopera cu jumatate de crema,se niveleaza,deasupra se pun capsunile spalate,bine scurse si feliate,
se acopera din nou cu piscoturi inmuiate,apoi crema,capsune,se acopera cu folia de pe margini si la frigider va sta 1h
In acest timp,se pune pe foc intr-un vas mic frisca lichida iar cand incepe sa fiarba,se rastoarna in bolul cu ciocolata rupta,se lasa cateva minute apoi se amesteca energic cu un tel pana-si dubleaza volumul
Se scoate tava din frigider,se rastoarna ciocolata,se niveleaza si se lasa din nou la frigider pana a doua zi,cand se scoate tava,se scoate inelul de la tava,se apuca cu mare atentie de folie cu ambele maini si se transfera pe un platou,tot cu mare atentie se scoate si folia,apoi de jur imprejur se pun piscoturi,masurate apoi taiate cat sarlota,se preseaza putin apoi se leaga cu o panglica speciala pentru torturi si se orneaza dupa imaginatie
Eu am  zahar aurit si am presarat deasupra.
Se taie si se serveste,are un gust senzational!!
Pofta buna!
 


 

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme