Tort vegan

Am vazut la prietena mea Ramona Constantinescu avand pe blogul ei  numai postari sanatoase,bio,vegane,vegetariene si tot ce ai nevoie,acest super tort iar eu cum in "depozitul"meu am tot felul de minuni,am gasit si ingredientele de care aveam nevoie si imediat l-am facut.
Ei bine,gustul este de senzatie,este asemeni unui  mousse de ciocolata iar pentru ca trebuie sa stea la congelator,cand se serveste trebuie sa fie usor moale nu tare,de aceea e nevoie sa stea pe masa pana ajunge la temperatura camerei.
AVEM NEVOIE DE:
200g caju crud tinut 4h in apa
40g ulei de cocos(pentru cine nu stie,am folosit grame,pentru ca uleiul de cocos este solid,doar cand este incalzit se lichefiaza)
5linguri crema de cocos tinuta in frigider de seara
70ml sirop de artar
100g unt de arahide
4linguri espresso
2banane mari bine coapte
esenta de vanilie
3masuri Optifibre achizitionate de la orice farmacie
pentru decor,zmeura,toping de zmeura,menta
CUM SE PROCEDEAZA:
Nucile caju tinute in apa,se scurg,se clatesc bine cu apa curata,se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor dar fara optifibre si se mixeaza totul foarte bine pana rezulta o crema fina
Se adauga apoi optifibrele,se mixeaza 2-3 minute in continuare apoi se rastoarna intr-un bol
Se rastoarna crema intr-o forma de tort de 20cm diametru sau in doua forme mici de silicon cum am facut eu,se niveleaza suprafata apoi se lasa la congelator 3-4h
dupa acest timp,daca este prea tare se lasa sa ajunga la temperatura camerei,apoi se rastoarna pe un platou,se decoreaza cu zmeura,toping de zmeura si menta.
Sa va fie de folos,merita sa-l incercati!



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme