Creier pane

De mult timp nu am mai facut asa ceva si chiar mi-era pofta
AVEM NEVOIE DE
1kg de creier de porc
ulei pentru prajit
1catel de usturoi
2oua
sare
piper
cimbru
faina
CUM SE PROCEDEAZA
Creierul spalat,se pune in vasul cu apa si sare cand incepe sa clocoteasca,se lasa 5min apoi se scoate pe o farfurie
Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,putin cimbru,usturoiul pisat apoi se adauga faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca l-ai gresit mai gros,se poate adauga putina apa minerala
Se trece fiecare bucata de creier prin acest aluat,se prajesc in ulei incins dupa care se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie
Se serveste cu cartofi prajiti sau fiecare cum doreste
Pofta buna!
Daca reteta e aceeasi,nu mai postez inca o data,deci un alt an,2022,o alta farfurie,doar ca de aceasta data am facut cartofi taranesti
Ingrediente,cartofi taranesti
500g cartofi
50g unt
100g bacon sau kaizer
2fire ceapa verde
Fierbi cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare,in acest timp in tigaie pui untul,calesti baconul cubulete impreuna cu ceapa taiata marunt,dupa ce s-au rumenit,adaugi cartofii daca s-au fiert,strecurati,amesteci usor iar dupa omogenizare,pui pe farfurie alaturi de creier 
 
Pofta buna din nou!
 




  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme