Iepure la tava

Am luat un iepure de la LIDL  si de aceasta data as fi vrut sa-l fac intr-un mod mai deosebit,am tot cautat pe Google dar majoritatea erau cum stiam si eu,pana am dar de reteta prietenului Lucian Gavrila un mare bucatar si mare specialist in toate.
Nu am respectat intocmai reteta ci am adaptat-o dupa gustul meu iar rezultatul a fost minunat!
AVEM NEVOIE DE
500g iepure,eu l-am taiat in doua
2capataini de usturoi
1morcov mare
50g unt
200ml vin alb
fulgi de chili

MARINADA
1ceapa
2-3frunze de dafin
2linguri otet balsamic
sare
piper

CUM SE PROCEDEAZA
Carnea portionata,condimentata cu sare si piper,se pune in castron,se adauga ceapa taiata julien,frunzele de dafin,otetul balsamic,se freaca carnea energic cu acestea,se acopera si se lasa la frigider 2h
    
Dupa acest timp,in tava unsa cu unt,se pune usturoiul taiat perpendicular pe lungimea cateilor si puse cu partea taiata in sus apoi carnea cu ceapa si dafinul indepartate
Untul ramas de la ungerea tavii se pune peste carne apoi morcovul curatat si taiat rondele,putin fulgi chili,pe langa carne vinul si o ceasca cu apa si la final se acopera cu hartie de copt umezita si stoarsa,pusa direct peste carne si la cuptor va sta 45min la 180de grade
Dupa acest timp,se scoate tava,se descopera se intoarce carnea,se mai adauga  o cana cu vin si apa,se pune deasupra alta hartie umezita si stoarsa,si tot 45min va sta la cuptor
Din nou dupa acest timp,se scoate tava,se descopera si se mai lasa 20min sa se rumeneasca
Intre timp se pregateste un piure de cartofi clasic si se serveste pe farfurie carne,piure,sos din tava,rondele de morcov si salata verde
Eu am scos carnea pe un platou,ce a fost in tava am pus in blender,am facut un sos,cam gros e adevarat,asta pentru ca nu am mai pus a doua oara vin si nu am avut suficienta zeama dar nu s-a simtit,s-a mancat tot!!
deliciu maxim,imi pare rau ca nu a fost sos mai mult dar data viitoare voi tine cont!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme