Placinta cu bostan si mere

Cu aceasta placinta mi-am dat pe spate familia,pentru ca am schimbat putin modul de pregatire fata de cele facute pana acum,super buna a fost!
AVEM NEVOIE DE
ALUAT:
500g faina
1plic drojdie
2oua
50g unt
300ml lapte
sare 
UMPLUTURA:
2kg bostan
1kg mere
1cana cu nuci macinate
1lingura scortisoara
2linguri zahar
un praf de sare
2linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste mai intai umplutura ca sa sa raceasca suficient
Bostanul curatat de coaja si seminte,feliat,se rade apoi se caleste intr-un vas cu ulei,zahar si un praf de sare si se amesteca din cand in cand
  
Dupa 10 minute,se adauga merele curatate si rase,se amesteca totul foarte bine,
dupa 3-4min se da vasul deoparte,se rastoarna totul intr-o sita iar sita pusa intr-un castron unde sa se scurga tot sucul din bostan si mere
Ideal ar fi ca sa se lase pana a doua zi la frigider iar a doua zi se pune intr-un castron,se adauga scortisoara,nuca macinata si se amesteca bine totul apoi se lasa deoparte
Pentru aluat se pune faina intr-un vas,se adauga drojdia,putina sare,ouale batute,se amesteca cu o furculita apoi se adauga laptele cald cate putin,pana devine un aluat lipicios
Nu trebuie adaugat laptele tot odata pentru ca este posibil ca sa fie nevoie de mai putin sau chiar mai mult,depinde de faina.Se incepe framantatul adaugand cate putin unt topit iar dupa ce s-a incorporat tot,se acopera vasul si se lasa la crescut 45-50min
Dupa acest timp,se imparte aluatul in 4 sau 5bucati,depinde cat de mare este tava,se intind foi subtiri ,se pune pe fiecare care 3-4linguri umplutura,se intinde pe toata suprafata,apoi se ruleaza,si fiecare rulou se pune in tava unsa cu ulei
Rulourile se ung cu o pensula cu siropul care s-a scurs din bostan si mere,se acopera cu un prosop iar dupa 15-20min se mai ung o data apoi se lasa la cuptor 40min la 160de grade
Dupa 30de minute,se scoate tava si cu lingura se pune restul de sirop peste toata placinta si se lasa in continuare 10-15min pana se rumeneste
Dupa ce s-a copt,se scoate tava,se acopera cu un prosop de bucatarie iar dupa 20min se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme