Cheesecake reinventat cu ghimbir
Am adus de mult timp aceasta reteta din Franta cand am fost la copii,nu am facut-o pana acum pentru ca nu am gasit biscuiti cu ghimbir si cu alti biscuiti si-ar fi pierdut tot farmecul si gustul
In sfarsit i-am gasit si imediat m-am pus pe treaba;l-am facut reinventat pentru ca este ca o prajitura cu foi nu este cheesecak-ul in format original pe care-l stie toata lumea iar gustul este fantastic!
AVEM NEVOIE DE
6-8 lime
500g branza Mascarpone
400ml frisca lichida
100g zahar pudra
esenta de vanilie
500g biscuiti cu ghimbir
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se mixeaza branza,esenta de vanilie,coaja rasa de la 4lime,zahar si 150ml suc de lime stors
Dupa omogenizare se adauga frisca batuta tare si se amesteca usor cu o spatula si se lasa deoparte
Biscuitii rupti se pun in blener si se piseaza apoi se scot intr-un bol
Pe un platou se pune inelul de la o forma de tort cu diametru de 24cm,in interior se pun 4-5linguri cu crema,dupa nivelare se pun tot atatea linguri cu biscuiti pisati si se intind cu atentie pe toata suprafata(mai usor,se pun biscuitii cu mana pentru ca exista riscul sa se amestece cu crema daca se foloseste o lingura),peste biscuiti se pune din nou crema si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind crema
Se lasa tava la frigider pana a doua zi,cand se scoate,se trece de jur imprejur cu un cutit,se elimina inelul apoi se orneaza cu biscuiti si felii de lime pe care eu nu le-am avut
Se taie si se serveste
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!