Suc de rosii

 Eu pana acum am incercat toate variantele de suc de rosii si pentru ca mi s-a stricat masina de facut suc iar separatorul de la masina de tocat merge foarte greu,am ales aceasta metoda mult mai usoara,iar eu sunt foarte multumita de rezultat



AVEM NEVOIE DE

rosii bine coapte

blender

CUM SE PROCEDEAZA

Rosiile spalate,curatate,taiate,se pun in blender si se paseaza bine.Este posibil ca blenderul sa nu porneasca pentru ca are nevoie de lichid,de aceea se zdrobesc cu mana cateva rosii


 
 
Piureul rezultat se pune intr-o sita deasupra vasului in care va fierbe sucul,se freaca cu o lingura de lemn,pana ramane coaja si semintele


Dupa ce s-a terminat,se pune vasul pe foc sa fiarba,adunand din cand in cand spuma


Se lasa vasul pe foc mare cu capac antistropi deasupra

Eu fierb sucurile,bulioanele,dulceturile,la foc mare pentru ca-mi usureaza munca,timpul reducandu-se dar foarte important e ca-si pastreaza culoarea rosiile sau fructele,depinde de ce fac,bineinteles supravegherea si amestecatul nu trebuie sa lipseasca

Se fierbe sucul pana la consistenta dorita,se pune in sticle,se infileteaza capacele apoi se fierb sticlele puse intr-o oala cu o carpa  pe fundul ei


Dupa 1h,se opreste focul dar nu se scot scticlele,se lasa pana a doua zi apoi se depoziteaza la camara.


Sa va fie de folos!

Poate ati observat ca nu am folosit nici sare,nici conservant nici zahar,daca este dopul infiletat bine si tot atat de bine sticlele fierte,cu siguranta nu se va intampla nimic rau! 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme