Suc de rosii
Eu pana acum am incercat toate variantele de suc de rosii si pentru ca mi s-a stricat masina de facut suc iar separatorul de la masina de tocat merge foarte greu,am ales aceasta metoda mult mai usoara,iar eu sunt foarte multumita de rezultat
AVEM NEVOIE DE
rosii bine coapte
blender
CUM SE PROCEDEAZA
Rosiile spalate,curatate,taiate,se pun in blender si se paseaza bine.Este posibil ca blenderul sa nu porneasca pentru ca are nevoie de lichid,de aceea se zdrobesc cu mana cateva rosii
Piureul rezultat se pune intr-o sita deasupra vasului in care va fierbe sucul,se freaca cu o lingura de lemn,pana ramane coaja si semintele
Dupa ce s-a terminat,se pune vasul pe foc sa fiarba,adunand din cand in cand spuma
Se lasa vasul pe foc mare cu capac antistropi deasupra
Eu fierb sucurile,bulioanele,dulceturile,la foc mare pentru ca-mi usureaza munca,timpul reducandu-se dar foarte important e ca-si pastreaza culoarea rosiile sau fructele,depinde de ce fac,bineinteles supravegherea si amestecatul nu trebuie sa lipseasca
Se fierbe sucul pana la consistenta dorita,se pune in sticle,se infileteaza capacele apoi se fierb sticlele puse intr-o oala cu o carpa pe fundul ei
Dupa 1h,se opreste focul dar nu se scot scticlele,se lasa pana a doua zi apoi se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!
Poate ati observat ca nu am folosit nici sare,nici conservant nici zahar,daca este dopul infiletat bine si tot atat de bine sticlele fierte,cu siguranta nu se va intampla nimic rau!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!