Dulceata de smochine intregi

 Prima data cand am facut ceva cu smochine,a fost un gem dar daca am avut putine,fiind scumpe si nu-mi permit sa cumpar mai multe,am amestecat cu pere!

Acum,avand la gradina un smochin,imi permit sa fac mai multe cu aceste fructe delicioase si am ales sa fac aceasta dulceata pe care am vazut-o la prietena mea Violeta,nu am respectat exact procedeul de la ea dar sunt super multumita de rezultat!Am fiert-o de doua ori in doua zile,pentru ca nu este un fruct zemos si in prima zi dupa cele cateva minute de fiert,se acopera cu capac si se lasa pana a doua zi,ele in acest timp absorb din siropr,urmand ca sa fie fierte alte cateva minute si gata,simplu nu??Este o dulceata cristalina la aspect,cu un gust si aroma foarte foarte buna!


AVEM NEVOIE DE

1kg smochine

1kg de zahar

1l de apa

1lamaie

1anason stelat

4cuisoare

CUM SE PROCEDEAZA

Smochinele spalate,cu coditele taiate,se lasa deoparte pe o farfurie


Se pune pe foc un vas cu apa,zahar,anason si cuisoare, iar dupa ce s-a format un sirop consistent se adauga smochinele si se fierb 20min impreuna cu lamaia taiata rondele cu coaja reducand focul


Dupa acest timp se opreste focul,se acopera vasul cu un prosop umed si capac pana a doua zi,cand se fierbe din nou la foc mic tot 20min apoi se opreste focul,se scoate anasonul apoi se pune dulceata fierbinte in borcane,se infileteaza capacele,se rastoarna borcanele sa se sprijine pe capace,se lasa 20min,apoi se intorc,se eticheteaza apoi se depoziteaza la camara



Sa va fie de folos! 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme