Chiffon

 Acest chiffon sau chec cu mac,a fost inventat de un agent de asigurari in anul 1927 in Los Angelles
Timp de doua decenii a pastrat reteta secreta,insa totul a fost dezvaluit in cele din urma iar succesul acestui chec,consta in a bate albusurile separat si de a folosi ulei vegetal in loc de unt.
Intradevar,a avut dreptate acest agent,este un chec foarte pufos si gustos.

AVEM NEVOIE DE
120g faina alba
2linguri mac
4oua
60ml ulei
120g zahar
esenta de vanilie
70ml lapte
1lingurita praf de copt
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar,ulei adaugat cate putin apoi lapte si se mixeaza continuu
Se adauga faina cernuta cu praful de copt,se amesteca bine 

 
 
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar,se amesteca usor cate putin cu galbenusurile iar la final se adauga esenta de vanilie si macul

 Se rastoarna in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina iar la cuptor va sta 30min la 170de grade

 

Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste



Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme