Tort de ciocolata

 Vai Doamne cu cate retete sunt restanta dar dupa ce mi s-a modificat formatul blogului,nu pot posta mai mult de 3-4retete si uite asa se strang de nici eu nu mai stiu cum sa procedez! Am aici tortul de ciocolata din luna Mai cand a fost ziua mea,nu a fost dupa asteptarile mele dar s-a mancat nu a ramas nimic


 


AVEM NEVOIE DE
BLAT
150g faina
200g zahar
3linguri cacao
1/2lingurita bicarbonat
1lingurita praf de copt
sare
1ou
120g kefir
120ml apa calda
50ml ulei
esenta de vanilie
CREMA
125g unt
100g crema de branza
2linguri cacao
esenta de vanilie
100g zahar pudra
20ml lapte
2linguri pepite de ciocolata
SIROP
1cana cu apa
5linguri zahar
1fiola esenta de rom
GLAZURA
100g ciocolata
100ml frisca lichida
ornamente Dr.Oetker
CUM SE PROCEDEAZ
Pentru blat se pun in cuva robotului intredientele uscate,se adauga apoi cele umede si se mixeaza doar 5min,nu mai mult dupa care se rastoarna in tava rotunda de 22cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade

 
 
 
 
 
Pentru crema se amesteca branza cu untul moale apoi pe rand restul ingredientelor si se mixeaza totul bine
Blatul copt si racit,se taie in doua  pe orizontal,se pune o bucata pe un blat,se insiropeaza cu siropul facut intr-un ibric cu toate ingredientele mai putin romul,pe foc(romul se stie ca se adauga dupa ce s-a racit putin)apoi jumatate de crema,dupa nivelare se presara pepitele de ciocolata apoi se acopera cu a doua bucata taiata,se insiropeaza apoi se imbraca tortul cu crema ramasa

 


Pentru glazura se amesteca pe foc ingredientele intr-un vas mic,se toarna deasupra peste tort apoi se orneaza


Se lasa la frigider 30min apoi se taie si se serveste


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme