Prajitura cu piscoturi

 Aceasta reteta am gasit-o intr-o fila de calendar,mi s-a parut interesanta dar mai ales usor de pregatit iar la final,gustul a fost senzational!

AVEM NEVOIE DE
BLAT
1pachet piscoturi(depinde de tava)
300ml lapte
CREMA
300ml frisca lichida
400ml lapte condensat(o cutie)
1/2cana zeama de lamaie(cana obisnuita de 250ml)
ORNAT
100g ciocolata neagra
100g ciocolata alba
4linguri smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava de chec se pune folie alimentara mai mare sa cada peste margini,in interior se pun piscoturi inmuiati in lapte acoperind toate golurile apoi se lasa deoparte

 
 
Pentru crema,se pun in robot sau se bat cu mixerul,frisca,laptele condensat,si zeama de lamaie

 dupa ce a rezultat o crema fina,se pune jumatate peste piscoturi si se niveleaza

 se acopera cu alt rand de piscoturi inmuiati in lapte,se rastoarna crema ramasa,se niveleaza,se acopera cu folia de pe margini si la frigider va sta pana a doua zi

 Se scoate tava din frigider,se scoate inelul apoi ajutandu-ne de folie,transferam prajitura pe platou si cu atentie indepartam folia
Pentru decor,in doua vase mici se topeste ciocolata pe bain-marie cu cate 2linguri de smantana lichida in fiecare vas,iar la final se amesteca energic

 


Dupa ce s-au omogenizat,intr-un pos se pun cu lingura intercalat cele doua ciocolati apoi se orneaza,eu nu am reusit ce mi-am propus dar nu a ramas nemancat




Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme