Tort cu mere
O alta prajitura cu mere,de aceasta data am pus in tava rotunda si a rezultat un tort super bun si pufos
AVEM NEVOIE DE
3-4 mere
4oua
un praf de sare
1cana cu zahar
1cana cu faina
1/2lamaie
coaja rasa de lamaie
1lingura zahar
1lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Bati bine,bine ouale cu un praf de sare si cana cu zahar iar dupa ce a rezultat o crema pufoasa,adaugi coaja rasa de lamaie si faina cernuta apoi lasi deoparte
Merele spalate,taiate sferturi,curatate de seminte,le feliezi subtire,le pui intr-un castron si amesteci cu zeama stoarsa de lamaie
Tava rotunda de 24cm diametru,cu hartie de copt unsa cu ulei,in interior pui feliile de mere puse in forma de evantai,usor suprapuse iar peste ele presari lingura cu zahar si scortisoara apoi rastorni aluatul
Dupa ce ai scos tava si s-a racit putin,treci cu un cutit de jur imprejur,pui deasupra un platou mai mare decat tava,cu un prosop tii bine de tava si platou,apoi rastorni
Mai lasi putin sa se raceasca si sa intre in blat siropul care l-a lasat merele cu zahar,apoi pudrezi si tai
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!