Cartofi prajiti cu sos de branza si bacon crocant

 O super,super reteta pregatita la aparatul AIR FRYER,vazuta pe Instagram la Bucatar maniac

AVEM NEVOIE DE
500g cartofi
1lingura condimente pentru cartofi prajiti
100g bacon
20g unt
2lingurite cu faina
200ml lapte
sare
1/4lingurita nucsoara
50g cascaval
50g branza Cedar
20g branzaGruyere
1lingura ulei
frunze de la 1ceapa verde
CUM SE PROCEDEAZA
Cartofii curatati,spalat,taiati subtire,condimentati,amestecati cu o lingura cu ulei,prajiti in aparat 20min cu pauza dupa 10min cand sunt intorsi cu o furculita din lemn apoi continuand gatitul,apoi scosi pe o farfurie si tinuti undeva la cald

 
 

Pentru sosul de pranza,pui untul intr-o cratita mica pe foc,adaugi faina si o rumenesti putin fara sa se arda,adaugi lapte cate putin si amesteci continuu sa nu se formeze cocoloase apoi branzeturile rase sau taiate cuburi daca nu merg rase,nucsoara si amesteci pana se topesc iar daca sosul e prea gros,mai adaugi putin lapte si omogenizezi totul


Acest sos se pastreaza la cald,este servit tot cald,iarpentru incalzire daca e nevoie,mai adaugi putin lapte
Baconul il tai cubulete,il pui in tigaie fara ulei si-l prajesti,astfel obtii crocantul

 
La servire,pui pe farfurie cartofi,sos,deasupra bacon si frunze de ceapa taiate oblic 

 Mi-a ramas sos,am fiert cateva paste si am amestecat,foarte bune au iesit


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme