Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de soia

 Am facut ardei sau sarmalute de post cu tot felul de umpluturi,de aceasta data pentru ca tot am o punga cu fulgi de soia,retineti sunt acei fulgi care se amesteca in lapte sau iaurt dimineata,nu granule,deci cum spuneam,daca tot am acea punga,am zis sa incerc o combinatie cu ciuperci pentru ardei umpluti de post.
ei bine,vreau sa va spun ca au iesit senzationali,nu spui ca sunt de post,super super buni,cand mi se face pofta mai fac!

 AVEM NEVOIE DE
1kg ardei gras rosu,eu doar pe astia-i folosesc pentru ca sunt mai dulci decat cei obisnuiti
1kg ciuperci
2cani fulgi de soia
1pahar ulei
500g ceapa
3morcovi
1lingura vegeta,chiar daca nu folositi in general,e nevoie cand fierbi soia
4linguri pasta de ardei
2cani suc de rosii
1cana cu orez
2rosii
sare
fulgi de chili
verdeata
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru inceput,va spun ca ingredientele folosite de mine sunt foarte multe,pentru ca nu am folosit niciodata acesti fulgi la mancare,2cani au fost prea mult si ca sa va dati seama,din umplutura rezultata,am facut cratita cu ardei si mi-a ramas pentru inca doua,nu am aruncat-o a mers la nepot dar v-am spus sa injumatatiti ingredientele
Acum,ceapa ci ciupercile curatate,spalate,taiate cubulete,le calesti in ulei,dupa ca a scazut apa din ele,adaugi morcovul ras fin,amesteci si lasi focul mic
Intr-un vas cu 2l de apa si vegeta,fierbi fulgii de soia cateva minute iar dupa ce s-au umflat,daca a mai ramas apa,o scurgi apoi rastorni peste ceapa si restul

 

 

 
Adaugi apoi pasta de ardei,orezul spalat,1/2cana cu sos de rosii,verdeata taiata marunt,1lingura cu sare,fulgi de chili dupa gust,amesteci totul cu lingura,si lasi pe foc pana scade,avand grija sa nu se lipeasca iar la final potrivesti de gust,opresti focul si lasi undeva la rece
Eu de fiecare data cand fac ardei sau sarmale de post,umplutura o pregatesc seara si o las pana a doua zi sa-si ia aromele si cu aceasta ocazie se mai intareste putin.
Am intalnit multe fete mai tinere chiar si mai putin tinere care-mi spun ca nu le reusesc pentru ca se risipeste umplutura la fiert si sunt nevoite sa puna faina sau alte adaosuri,ei bine asta e secretul sa nu vi se mai imprastie umplutura la fiert,nu lasati lichid prea mult,lasati pe foc amestecand pana scade iar orezul nu-l puneti deja fiert pentru ca are si el rolul lui,se umfla in lichid si totodata leaga si umplutura

 Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,umpli,capac pui la fiecare rondele de rosii si-i pui unul langa altul in vas pe fundul caruia ai pus cateva crengute de leustean,adaugi restul de sos de rosii,completezi cu apa pana la jumatatea ardeilor,putina sare,acoperi cu un capac sau o farfurie direct peste ardei sa nu se rastoarne la fiert,apoi la cuptor va sta 1h la foc mic,verificand lichidul sa nu scada de tot
Asta e un alt secret pentru gustul bun al ardeilor sau sarmalelor,fiertul in cuptor

 

Ardeiii dupa preferinta se mananca cu paine sau mamaliga,cu smantana sau fara


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme