Prajitura cu smochine

 S-au copt smochinele la gradina si mi-a adus Costel cateva,daca erau mai multe faceam o dulceata pentru ca tare buna a fost cea de anul trecut dar de data asta am facut o prajitura buna si pufoasa

AVEM NEVOIE DE
110g faina
110g unt topit
3linguri zahar
2oua
un praf de sare
1lingurita praf de copt
fulgi de migdale
4linguri coniac
300g smochine
CUM SE PROCEDEAZA
Smochinele spalate,cu coditele taiate,taiate cubulete,le pui intr-un bol,adaugi coniacul,amesteci si lasi deoparte
 

 
 
Intr-un castron amesteci faina cu praful de copt,sare,galbenusurile frecate separat cu jumatate din zahar,amesteci apoi cu untul topit,dupa omogenizare,adaugi albusurile batute spuma cu restul de zahar,amesteci usor iar la final incorporezi smochinele cu tot cu coniac
 

 
Dupa omogenizare,rastorni in tava unsa cu unt,deasupra pui fulgi de migdale si la cuptor va sta 30min.la 180de grade

 

Dupa ce s-a racit,scoti pe platou apoi tai si servesti
 

 



SA va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme