Gulas

 Cand am facut cumparaturi la Kaufland,am cumparat un plic pentru gulas iar cum imi place foarte mult,l-am gatit
Este mancarea traditionala a ungurilor dar s-a raspandit si pe la noi,mai ales prin Ardeal,nu intru prea adanc in descrierea acestui preparat pentru ca nu stiu si apoi pe mine personal,ma intereseaza mai mult gustul decat istoricul!
Din cate stiam si eu pentru ca mai am pe aici retete de gulas,apoi cu ajutorul plicului,am reusit sa finalizez un super gulas,cu galuste la fel de bune
 

AVEM NEVOIE DE
1plic condimente pentru Gulas
600g carne de vita
100ml ulei
100ml vin alb
5catei de usturoi
4cartofi
4cape
2ardei grasi rosii
1frunza de dafin
1borcan rosii cubulete
GALUSTE
100g faina
1ou
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Prajesti carnea spalata si uscata intr-o tigaie cu ulei incins,apoi o scoti in cratita si adaugi ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,borcanul cu rosii,continutul plicului,4linguri cu ulei de la prajit,1cana cu apa,dafinul,vinul si lasi la fiert incet cu capac30min,amestecand din cand in cand
Dupa acest timp,daca carnea este aproape fiarta,adaugi cartofii taiati in sferturi,ardeii suvite,mai completezi cu apa  si lasi sa fiarba in continuare
In acest timp,faci amestecul pentru galuste,formezi un aluat potrivit de tare,il rulezi pe masa infainata intr-un sul cate grosimea unui deget de barbat,apoi tai sului in portii mici de 1cm,le amesteci cu faina sa nu se lipeasca intre ele si le mai lasi putin deoparte pana clocoteste apa cu sare de pe foc

 
Pui galustele intr-o sita si cerni excesul de faina apoi le dai drumul in oala cu apa si lasi sa fiarba10min,incerci una cu o furculita sa nu fie tare la mijloc,apoi le strecori 
Carnea si cartofii daca sunt fierti,adaugi galustele,mai lasi 5min sa-si ia toate aromele iar dupa ce a scazut putin,potrivesti de gust,adaugi patrunjel,amesteci si opresti focul

 
 

 

     
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme